Allround beleidsonderzoeker

Voor 32 tot 36 uur per week 

Wij zoeken een tomeloos nieuwsgierige onderzoeker met honger naar maatschappelijke vraagstukken!

Onderzoeken, interpreteren, analyseren en communiceren! Daar draait het om in deze uitdagende functie bij Probiblio. Als beleidsonderzoeker werk je zowel zelfstandig als in nauwe samenwerking met andere disciplines aan een breed scala van onderzoeksvraagstukken binnen de bibliotheekbranche. Wat dacht je bijvoorbeeld van thema’s als laaggeletterdheid, eenzaamheid of sociale cohesie? Over maatschappelijke relevantie gesproken. In deze functie ‘doe je er toe’.

Je onderzoekt met behulp van verschillende methodes. Zoals literatuuronderzoek, deskresearch, online vragenlijsten en persoonlijke interviews. Jouw opdrachten komen zowel van de bibliotheken, provincies als van collega’s. Begint het al te kriebelen? Lees verder!

Wat breng je mee?

Je bent een ervaren beleidsonderzoeker die weet hoe de non-profit wereld in elkaar steekt. Met verschillende bronnen en methodieken ben je gewend om maatschappelijke vragen te onderzoeken. Uiteraard ben je analytisch sterk en heb je het vermogen om cijfers te vertalen naar informatie, advies en praktische toepasbare oplossingen voor de klant. Het doel en de mogelijkheden van de klant staan bij jouw onderzoek altijd centraal.

Jouw collega’s zijn soms een tikkeltje eigenwijs. Dat verwachten we van jou ook. Je bent enthousiast en nieuwsgierig en hebt sterke communicatieve skills. Omdat je op allerlei niveaus samenwerkt is het handig als je stijlflexibel bent. En vanuit een ondernemende houding neem je graag het initiatief om tot vernieuwing te komen. Je doet belangrijk werk en daar mag je trots op zijn! Daarom is het goed dat je de juiste kanalen inzet waarmee je behaalde resultaten uitdraagt. Zowel intern als extern.

Wat krijg je terug?

Opzoek naar zelfstandigheid? Dat treft! Daarnaast bieden wij je veel ruimte voor eigen inbreng en een afwisselend takenpakket. Je komt in een enthousiast team met vijf collega-onderzoekers. Stuk voor stuk professionals die maatschappelijk relevant willen zijn. Je maakt deel uit van de businessunit Educatie, Organisatie en Marketing. Een multidisciplinair team waarin je samenwerkt en veel kunt leren. Stilstand is achteruitgang, dat onderschrijven wij bij Probiblio. Daarom bieden wij je goede mogelijkheden voor opleiding en training. Verder krijg je een laptop en mobiele telefoon tot je beschikking. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.899 bruto bij een aanstelling van 36 uur. 

Kwalificaties

  • Afgeronde relevante HBO/WO opleiding
  • Tenminste vier jaar werkervaring als beleidsonderzoeker, bij voorkeur aan bureauzijde
  • Ervaring met diverse kwantitatieve onderzoeksmethoden en software (inclusief Excel en SPSS) en kennis van kwalitatieve methoden
  • Projectmatig werken en resultaatgericht
  • Organisatie- en omgevingssensitief 

Informatie en reacties

Nieuwsgierigheid aangewakkerd? Mooi! Berthy Nijhuis, teamleider Marktkennis, zit klaar om jouw gemotiveerde sollicitatiebrief en cv te lezen. Heb je vragen? Bel haar op 06 12 98 45 11. Stuur je reactie (onder vermelding van de functietitel) naar vacature@probiblio.nl, t.a.v, Berthy Nijhuis. De deadline is 1 juni. 

Over Probiblio

Probiblio is een actieve en innovatieve netwerkpartner voor het openbaar bibliotheekwerk in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Wij nemen het voortouw als het gaat om vernieuwingen die relevant zijn voor onze bibliotheken. Daarbij zorgen wij voor het optimaal benutten van alles wat ontwikkeld wordt en organiseren wij samenwerking en kennisuitwisseling binnen onze netwerken.

De Bibliotheekbranche is volop in beweging. Bibliotheken zitten midden in de transitie richting maatschappelijke en educatieve samenwerkingsorganisaties. We vormen een breed opgezet team met een schat aan ervaring en deskundigheid, die we graag voor onze samenwerkingspartners inzetten. Dat kan praktisch zijn, bijvoorbeeld door het overnemen van de salarisadministratie of het leveren van logistieke oplossingen, maar ook met strategische adviezen op terreinen als bedrijfsvoering, marketing en innovatie. Zie ook www.probiblio.nl.

Sollicitaties door ZZP-ers en kandidaten via werving- en selectiebureaus nemen wij niet in behandeling.