Mediacoach veilig puberen

Voor een Openbare Bibliotheek in Noord-Holland zijn wij op zoek naar Mediacoach veilig puberen voor 20-25 uur per week (uitzicht op vast dienstverband).

Weet je veel van social media en mediawijsheid,heb je affiniteit met jongeren en sta je midden in de samenleving? De bibliotheek heeft een hele leuke functie vacant waarbij je scholieren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar meeneemt rondom het thema “veilig puberen”.

Wat ga je doen?

Het programma “veilig puberen” is een bestaand programma dat door de bibliotheek bij verschillende scholen actief wordt aangeboden. Het programma is succesvol en de vraag van scholen is groot! Je bezoekt een groot en divers aantal scholen in de regio. Met behulp van het programma neem jij de jongeren mee in social media in het verlengde van veilig puberen. Ook speel je een rol in de voorlichting aan ouders door een actieve rol te vervullen tijdens ouderavonden.

Naast deze uitvoerende werkzaamheden denk en werk je mee aan de doorontwikkeling van het programma zodat het blijft aansluiten op de actualiteit.

Wie zoeken wij?

Een open minded mediacoach met praktijkervaring in het werken met jongeren op pedagogisch of educatief gebied. Liefst ervaring met jongeren met verschillende achtergronden en culturen.

Iemand die goed op de hoogte is van de ontwikkelingen op gebied van mediawijsheid en social media om vandaar uit als prettig gesprekspartner te zijn voor de jongeren op dit gebied. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt in een rol waarbij omgaan met elkaar en social media in combinatie met seksualiteit onderwerp van gesprek zijn. Kunnen luisteren zonder oordeel, de dialoog tussen ouders en leerling stimuleren en een toegankelijke houding zijn hierbij onmisbaar.

Flexibel zijn in je werktijden is gewenst, je past je makkelijk aan op de vraag.

Wensenlijstje

  • Onderwijs & educatie-achtergrond en ervaring met kinderen uit diverse culturen
  • Stevige gespreksleider
  • Goed in luisteren en stimuleren
  • Mediawijs en digitaal vaardig
  • Ervaring voor groepen (presenteren/workshops)

Wat bieden wij?

Een prachtige plek in ons mooie team met fijne collega’s! Een afwisselende functie waarbij je echt een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van jongeren.

Waardering volgens de cao Openbare Bibliotheken in schaal 7 (€2271,-- tot max  €3010,- per maand o.b.v. een werkweek van 36  uur).

Belangstelling?

Stuur je cv en motivatiebrief voor 24 juni naar Ellen Peters: 06-51992905, EPeters@probilio.nl, Ellen.peters@nl.randstad.com