Teamleider collectieadvies- en programmering (interim)

32–36 uur per week, tijdelijk (tot mei/juni 2020)

Organisatie: Probiblio

Hoofddorp

Probiblio is een fullservice-organisatie en Provinciale Ondersteuningsinstelling voor de bibliotheeksector. Met onze kennis en expertise ondersteunen en helpen we bibliotheken in de regio’s Noord- en Zuid-Holland onder andere op gebied collecties- en programmering.

Kijk jij ernaar uit om je samen met je team in te zetten voor een zo goed mogelijk aanbod voor de bibliotheek?

Wat ga je doen?

Als teamleider Collectieadvies & Programmering geef je leiding aan een groep van tien ervaren en zelfstandige adviseurs. Je geeft leiding, maar werkt ook nauw samen met het team en de bibliotheken. Je hebt een initiërende en coördinerende rol bij het inrichten van vernieuwingsprojecten en bent eindverantwoordelijk voor de acquisitietrajecten van je team. In overleg met de medewerkers verdeel je de werkzaamheden en zet je de koers uit. Je bent inhoudelijk goed op de hoogte van de werkzaamheden en kunt bibliotheken informeren, adviseren en enthousiasmeren.

  • Vernieuwen
  • Verbinden en  samenwerken
  • Adviseren

Wie zoeken wij?

Je hebt ervaring als interim manager, liefst bekend in branche, en geeft de voorkeur aan tijdelijke opdrachten.

Je bent een ondernemende en overtuigende teamleider die kansen en ontwikkelingen ziet en benut. Je beschikt over ervaring met zowel de menselijke kant van het aansturen van een team als de vaardigheid om je op de inhoud te verdiepen en hierin mee te denken.

Je omarmt verandering en vernieuwing en zet je samen met het team in voor een organisatie waar passie voor en betrokkenheid met bibliotheken de drijfveren zijn. Je straalt enthousiasme uit en weet dit goed over te brengen op je collega’s.

Met jouw inbreng zorg je voor een mooie onderlinge samenhang tussen de twee disciplines van de afdeling. Je zoekt de verbinding en stimuleert de samenwerking met de verschillende afdelingen van de eigen organisatie en met bibliotheken.

  • Leidinggevende ervaring
  • HBO/WO-niveau
  • Project- en procesmanagement vaardigheden
  • Uitstekende digitale vaardigheden
  • Ervaring met advisering en relatiebeheer
  • Ervaring in de openbare bibliotheek is een pre.

Wat bieden wij?

De uitdaging om samen met een mooi team van ervaren adviseurs een bijdrage te leveren aan het openbare bibliotheekwerk. Een sector in beweging, geen dag is hetzelfde!

Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (indicatie schaal 10 CAO OB, €3.349,- tot max €4.420,- bruto per maand o.b.v. een werkweek van 36 uur).

Belangstelling?

Bel of mail jouw motivatie en cv aan Ellen Peters: ellen.peters@nl.randstad.com, 06-51992905