Vacature Adviseur ‘Leven Lang Leren’ bij bibliotheken

Domein basisvaardigheden en non-formele volwasseneducatie

Over Probiblio

Probiblio is een actieve en innovatieve netwerkpartner voor het openbaar bibliotheekwerk in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Wij nemen het voortouw als het gaat om vernieuwingen die relevant zijn voor onze bibliotheken. Daarbij zorgen wij voor het optimaal benutten van alles wat ontwikkeld wordt en organiseren wij samenwerking en kennisuitwisseling binnen onze netwerken.

De Bibliotheekbranche is volop in beweging. Bibliotheken zitten midden in de transitie richting maatschappelijke en educatieve samenwerkingsorganisaties. Bibliotheken spelen een belangrijke rol in het maatschappelijke thema Participatie & Zelfredzaamheid. Probiblio adviseert en ondersteunt bibliotheken hierbij. Daarom hebben wij nu een uitdagende vacature voor een Adviseur ‘Leven Lang Leren’ bij bibliotheken.

In deze functie

Je bent een proactieve adviseur die bibliotheken verder helpt bij het vormgeven van dienstverlening voor volwassenen met een taal- en/of digitale achterstand. Je leidt projecten waarin je met bibliotheken werkt aan het uitbreiden en vernieuwen van hun activiteiten binnen dit domein. Je werkt graag samen en bent gericht op het verbinden en verspreiden van kennis in het netwerk. Daarbij zorg je dat bibliotheken een vruchtbare samenwerking aan gaan met maatschappelijke organisaties en bedrijven in hun regio.

Wij zoeken

Onze ideale nieuwe collega heeft kennis van kwetsbare doelgroepen op het terrein van taal- en digitale vaardigheden en weet hoe zij te bereiken zijn. Daarbij heb je tenminste drie jaar ervaring in een adviesrol en aantoonbare ervaring met projectmatig werken. Je bent altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en weet deze passend voor de bibliotheken te vertalen.

Je kwalificaties

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Tenminste vijf jaar relevante werkervaring
  • Gericht op samenwerken, vernieuwen, en verbinden
  • Resultaatgericht en ondernemend

Ons aanbod

Je wilt bij Probiblio werken omdat we een organisatie zijn die maatschappelijke ambities heeft waar jij je in kan vinden. Wij bieden je veel zelfstandigheid, ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Als we gaan samenwerken bieden we je een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op verlenging. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.800 (Schaal 9 cao openbare bibliotheken obv 36 uur). Op termijn is uitloop naar schaal 10 mogelijk.

Informatie en reacties

Stuur je gemotiveerde brief en cv met vermelding van de functietitel voor 23 oktober 2017 naar: vacature@probiblio.nl, t.a.v. Erik Reuvers. Voor vragen kun je bellen met 06 21 24 13 71

Kandidaten via werving- en selectiebureaus worden niet in behandeling genomen