Vacature Financial Controller

Financial Controller voor 32 tot 36 uur per week

Ben jij accuraat en dol op cijfers? Lees dan snel verder!

Ter versterking van ons Service Center Administraties zijn we op zoek naar een proactieve financial controller met een stevige boekhoudkundige kennis. Als controller ga je de uitdaging aan om administraties van de aan jou toegewezen bibliotheken te verzorgen en te bewaken. Daarnaast controleer je boekingen en verwerk je correcties. Je stelt periodieke financiële rapportages op en maakt jaarrekeningen op. Ook speel je een actieve rol in het opstellen van begrotingen.

Daarnaast draag je actief bij aan verbetering van processen die relevant zijn voor de kwaliteit en/of efficiency van de dienstverlening. Je maakt deel uit van een team van 9 en je legt verantwoording af aan jouw manager, Ernst Schoumans.

Wij zoeken

Een positieve en betrokken collega die zelfstandig en flexibel kan werken. Je bent analytisch en kunt goed schakelen tussen klantgerichtheid en expertise. Door de veelvuldige klantcontacten met verschillende organisaties zijn sterke contactuele en communicatieve eigenschappen een vereiste.

Wat heb je nodig?

  • HBO bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar;
  • Boekhoudkundige kennis;
  • Kennis van AFAS-Profit of Visionplanner is een pré;
  • Ervaring met het opstellen van jaarrekeningen;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
  • Gevorderde Excel kennis;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat krijg je terug?

Wij bieden je een uitdagende rol, met een grote mate van zelfstandigheid en ruimte voor eigen inbreng, binnen een gedreven en professioneel team. Werken bij Probiblio is fijn en geeft je voldoening. Naast de belangrijke, maatschappelijke rol die de organisatie speelt in de transitie van bibliotheken, krijg je een prettige en collegiale werksfeer en een ruim opleidingsbudget.

We bieden je een jaarovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (indicatie schaal 9 met een mogelijke uitloop naar schaal 10 CAO OB). 

Over Probiblio

Probiblio is een full-service organisatie voor bibliotheken en ondersteunt de provincie Noord- en Zuid-Holland bij het uitvoeren van de taken in de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob). We zijn een actieve en innovatie netwerkpartner voor openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Een zeer interessante werkomgeving, want verandering en vernieuwing staan hoog op de agenda. De veranderende samenleving vraagt om een bibliotheek die zich meer en meer ontwikkelt als brede maatschappelijke en educatieve samenwerkingsorganisatie. Probiblio neemt initiatief om vernieuwingen en verbeteringen door te voeren waarmee zij hun unieke rol in de maatschappij optimaal kunnen vervullen.

We beschikken over een gepassioneerd en betrokken team van collega’s, met een schat aan ervaring en deskundigheid, die gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren aan de rol van bibliotheken in de maatschappij. Dat kan heel praktisch zijn, bijvoorbeeld door het overnemen van de salarisadministratie of het leveren van logistieke oplossingen, maar ook met strategische adviezen op terreinen als bedrijfsvoering, marketing en collecties.

De afdeling Service Center Administraties richt zich op het voeren van administraties van een groot aantal bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland.

Informatie en reacties

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ernst Schoumans (Afdelingshoofd Service Center Administraties), tel. 023-5546249. Wil je direct solliciteren? Stuur dan je reactie (ovv functietitel) naar vacature@probiblio.nl. 

Bij de selectie voor de eerste gesprekken zal openbaar toegankelijke informatie over de sollicitant geraadpleegd worden.