Vacature: Collectioneur bij Probiblio (tijdelijk)

Voor de afdeling Collectie, collectieadvies en programmering zijn we op zoek naar een Collectioneur, voor 10 uur per week verdeeld over 2 of 3 dagen vanaf 1 februari.

Wat doet de afdeling collectieadvies en programmering?

Probiblio is een full-service organisatie voor openbare bibliotheken in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Bibliotheken werken aan een toekomst waarin iedereen meedoet. De afdeling collectieadvies en programmering draagt bij aan de goede afstemming van de collectie en de programmering op de (beoogde) doelgroepen van de individuele bibliotheek en aan de expertisebevordering op deze gebieden bij de bibliotheken.

Wat ga jij doen?

Je gaat bovenlokaal collectioneren voor 2 bibliotheken in Zuid- en Midden-Holland. Op basis van een profiel verzorg je de wekelijkse aanschaf van de collectie voor deze bibliotheken. Je werkt op het kantoor van Probiblio in Hoofddorp te midden van je collega’s maar ook regelmatig (maandelijks) op locatie bij de bibliotheek.

In verband met het coronavirus werken onze medewerkers op dit moment zoveel mogelijk vanuit huis.

Wie zoeken wij?

Een professionele, zelfstandige, nauwkeurige en efficiënte collega met een grote liefde voor boeken en bibliotheken die makkelijk contact legt en nieuwsgierig van aard is. Je bent dienstbaar en denkt graag mee bij het vinden van oplossingen. Je houdt van een omgeving waar van alles gebeurt en op je af komt. Kennis die je opdoet op locatie kan je vertalen naar actiepunten voor Probiblio.

Onze wensen

  • opleiding en werk-/denkniveau op tenminste hbo-niveau
  • passende opleiding of aantoonbare werkervaring als collectioneur
  • Goede mondelinge en schriftelijke taalbeheersing (Nederlands)
  • Uitstekende contactuele vaardigheden
  • Uitstekende digitale vaardigheden
  • Bij voorkeur kennis van WISE

Wat bieden wij?

Natuurlijk een fijne en collegiale werksfeer te midden van betrokken en professionele collega’s. De bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid – en we willen die diversiteit natuurlijk ook in ons team terugzien. Als je je hierin herkent, kom ons versterken! 

Salaris volgens de cao OB in schaal 7 of 8 (afhankelijk van geschiktheid en ervaring).

Max. €3420,--  bruto per maand o.b.v. een werkweek van 36 uur.

Belangstelling?

Bel 06-51992905  of mail jouw motivatie en cv voor 4 januari 2021 aan: ellen.peters@nl.randstad.com