Zorg dat wat je doet beklijft – ga voor inspiratie mee op excursie naar het KLIJFlab

De bibliotheek doet ontzettend veel. Onderdeel van alle werkzaamheden is ook de borging: hoe zorg je ervoor dat wat je doet beklijft? Dat het niet bij een eenmalige interventie blijft maar dat het zin heeft? Om dieper in te gaan op dit soort kwesties is in Helmond het KLIJFlab ingericht door onderwijs-neuropsycholoog Noortje Mutselaer. Op 5 juli 2023 is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het KLIJFlab. Probiblio ging alvast een kijkje nemen en geeft een paar redenen waarom je dit absoluut niet wil missen.

BoekStart, samenwerking met jeugdgezondheidszorg, (voor)scholen, de Bibliotheek op school, projecten rondom meertaligheid, (digitale) geletterdheid, maakonderwijs, samenwerking met het voortgezet onderwijs, het MBO en de PABO... De bibliotheek doet ontzettend veel. En is dan alleen nog maar een selectie uit de activiteiten op educatiegebied!

Hoe beklijft het? Ga mee op excursie!

Ga je mee op 5 juli naar het KLIJFlab in Helmond?

Meld je direct aan >>

3 redenen waarom je dit absoluut niet wil missen:

  1. Een bezoek aan het KLIJFlab leert je veel over psychologie, op een toegankelijke manier.
    Je bekijkt onderwijskundige vraagstukken door een neuropsychologische bril en leert hoe je hersenverbindingen kunt aanleggen en verstevigen.

  2. Een bezoek aan het KLIJFlab houdt rekening met verschillende leerstijlen en -voorkeuren.
    Of je nou liever een filmpje bekijkt in een fijne stoel, de informatie van papier leest óf deze creatief verwerft door middel van een knutselopdracht: het is allemaal mogelijk.

  3. Wat je leert bij het KLIJFlab kun je direct meenemen naar de bibliotheek. Het KLIJFlab is ontwikkeld voor onderwijsprofessionals maar ook zeer geschikt voor bibliotheekmedewerkers. Ook bij leesplezier, leesvaardigheid en ontwikkeling van basisvaardigheden (bijvoorbeeld bij volwassenen in het Taalhuis) zijn de stevige hersenverbindingen van groot belang.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? We nodigen je van harte uit om op 5 juli met ons mee te gaan naar Helmond. Zie de webpagina voor meer details. Wil je mee? Mail naar clehmann@probiblio.nl.

Mei 2023