Inspiratiesessie Marketing: Positionering en Employer branding

Event Marketing
Gepubliceerd op 20 september 2023

Met de krapte op de arbeidsmarkt is employer branding een actueel onderwerp waar jij als marketeer ook mee aan de slag kan in jouw bibliotheek. Krachtige employer branding laat de mensen achter de bibliotheek zien en maakt de cultuur in een organisatie tastbaar. Een sterk merk maakt de bibliotheek een aantrekkelijk werkplek, zelfs voor talenten die niet op zoek zijn. Tijdens de inspiratiesessie maken we een vertaalslag van de in- en external branding, om zo tot een visie van employer branding te komen.

Datum:
16 november 2023
Tijd:
10:00 – 14:30
Locatie:
The Field – Leiden
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 36,00.
Aantal deelnemers:
Max. 30 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 9 november

Voor wie?

Marketeers en adviseurs HR in bibliotheekorganisaties.

Programma

Tijdens deze inspiratiesessie vertelt Rik ten Wolde hoe zij bij AFAS Software zo’n krachtige Employer Branding hebben neergezet, dat er nu een vacaturestop is. Lara Molendijk, expert op internal en employer branding, noemt zichzelf een groot sterke merken fan. Ze adviseert vele mooie merken op het gebied van employer branding binnen de profit- en non-profit wereld.
Maar hoe breng je al deze kennis nu in de praktijk? In de middag vertelt Melanie van Dijk, marketing & communicatie manager bij Bibliotheek Katwijk hoe zij het merk inzetten en wat het precies doet. Ze geeft praktijkvoorbeelden van het werven tot het betrekken van medewerkers en hoe het vervolgens uitstraalt naar alle bezoekers. Daarnaast is er ruimte om te sparren en krijg je handige tools mee voor jouw bibliotheek.

Wil je vast een voorproefje van employer branding?
Bekijk deze video van AFAS, en zie hoe zij hun 500ste medewerker in het zonnetje zetten. Daar word je toch blij van!

Heb je nu alvast een vraag over positionering & employer branding? Mail naar marketingadvies@probiblio.nl 

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 9 november 2023. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.