Onze diensten

Bibliotheken verbinden onze samenleving. Met onze professionele dienstverlening doen we er alles aan om deze maatschappelijke waarde verder te vergroten. Voor elk werkgebied in de bibliotheek heeft Probiblio een passende dienst.

Automatisering

Goed functionerende bibliotheekautomatisering is de ruggengraat van een bibliotheek. Met de ondersteuning van Probiblio heeft jouw bibliotheek in één klap toegang tot al onze expertise op dat enorm brede terrein van de bibliotheekautomatisering. Onze experts bieden de beste ondersteuning, of het nu inrichting, vervanging of uitbreiding betreft. Klop bij ons aan voor catalogusbeheer, de digitale bibliotheek, IBL-koppelingen en beheer van Wise, schoolWise en mediatheekWise, en we nemen je veel werk uit handen.

Bekijk al onze Automatiseringsdiensten

Basisvaardigheden

In deze dynamische wereld van basisvaardigheden doemen voortdurend nieuwe gebieden op zoals gezondheid, gecijferdheid, opvoeding en werk. Het bijblijven kan een uitdaging zijn. Wij staan klaar als kompas voor de bibliotheekmedewerker. Wij beheersen de landelijke ontwikkelingen en bewezen methoden tot in de puntjes. Van beleidsadvies tot programma’s als Klik en Tik of oefenen.nl, we ontwikkelen oplossingen voor jouw unieke uitdagingen.

Bekijk al onze diensten binnen het thema Basisvaardigheden

Collectie

Verrijk de leeservaring van jongeren, vorm krachtige collecties en maak impact. Wij bieden oplossingen op maat: van wisselcollecties tot Leeskringkoffers en BoekToer. Samen gaan we de uitdaging aan om kinderen, jongeren en volwassenen in hun groei en ontwikkeling te ondersteunen. Jij zet hun behoeften voorop, wij bieden de essentiële middelen.

Bekijk al onze Collectiediensten

Educatie

Een goede relatie met scholen, instellingen en kinderopvang is essentieel bij het taal- en mediavaardig maken van kinderen en jongeren. Welke vorm die samenwerking heeft, beslist de bibliotheek. Onze experts staan klaar om je te begeleiden met landelijke programma’s en leerlijnen als BoekStart en de Bibliotheek op school. We begrijpen dat digitale geletterdheid en 21st century skills cruciaal zijn voor iedere burger. Zet samen met ons de stap naar de toekomst van de bibliotheek!

Bekijk al onze diensten binnen het thema Educatie

HR & vrijwilligers

Medewerkers en vrijwilligers zijn het kloppende hart van een bibliotheekorganisatie. In samenwerking met toonaangevende organisaties, ontwikkelen we strategieën om jouw personeel optimaal te behouden en in te zetten. Wij zijn je partner voor zowel praktische problemen als professionele vraagstukken op het gebied van werving en selectie, doorstroom en ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, en we denken mee met strategisch hr-beleid. Stap in de toekomst vol potentie en groei met Probiblio.

Bekijk al onze diensten binnen HR & vrijwilligers

Logistiek

Probiblio is dé toonaangevende vervoersdienst voor bibliotheken in Nederland. Wij zorgen voor efficiënte logistiek, zodat jouw materialen snel bij de lezers belanden. Onze deskundige chauffeurs brengen dagelijks boeken, leeskringkoffers en collecties naar de gewenste bestemming. Met zorgvuldig geplande routes en sortering onderweg, garanderen we snelle levering op de juiste plek. Zo kun jij je focussen op de klant en de dienstverlening verbeteren. Voor praktische vragen en extra materialen staan we voor je klaar.

Lees over onze vervoersdienst

Marketing

Wat is het unieke verhaal van jouw bibliotheek? Wat wil je bereiken met welke boodschap en middelen? Wij bieden de essentiële ondersteuning om jouw bibliotheek vorm te geven in deze snel veranderende samenleving. Onze doorgewinterde marketingadviseurs staan klaar om je te begeleiden. Samen stippelen we jouw positie uit, kiezen focusdoelgroepen en zetten de optimale middelenmix uit. Volg een training, benut een communicatietoolkit en ga stap voor stap naar een strategische marketing van jouw bibliotheek.

Bekijk al onze Marketingdiensten

Programmering

Wij begrijpen de uitdagingen van bibliotheekmedewerkers. Daarom helpen we jou met een verrassend programma voor al je doelgroepen. Als dé plek voor informeel leren biedt de bibliotheek naast boeken, ook ontmoeting, debat, cursussen, noem maar op. Of je nu groot of klein bent, laat jouw bibliotheek vooroplopen in de beweging voor persoonlijke groei.

Bekijk al onze diensten binnen Programmering

Publieksservice

De bibliotheek evolueert tot een maatschappelijk-educatieve ruimte. Als medewerker in de publieksservice sta jij centraal in deze beweging. Probiblio brengt het scala aan taken op de bibliotheekvloer bij elkaar. Van de training servicegericht werken voor frontofficemedewerkers tot programma’s als het Informatiepunt Digitale Overheid en de Wolk App. Alles om de publieksmedewerker van de toekomst te kunnen zijn!

Bekijk onze diensten voor de Publieksservice

Strategie en beleid

Ontdek een grenzeloze horizon voor bibliotheken. Bibliotheekorganisaties hebben vragen over de eigen toekomst: Hoe bepaal ik een strategie voor mijn bibliotheek? Welke dienstverlening hoort daarbij? Hoe laat ik medewerkers optimaal meegroeien? Om van elke bibliotheek een toekomstgerichte, flexibele organisatie te maken is sterk leiderschap en focus nodig. Probiblio staat je bij deze uitdagingen bij. Samen laten we bibliotheken floreren in hun netwerk en vergroten we hun maatschappelijke relevantie.

Bekijk onze diensten binnen Strategie en beleid