Werktraject verdieping en borging van de gezinsaanpak

Basisvaardigheden Event
Gepubliceerd op 12 januari 2024

Bibliotheken zetten de gezinsaanpak steeds vaker in om de cyclus van laaggeletterdheid te doorbreken. De adviseurs van Probiblio leggen tijdens dit werktraject de focus op verdieping en borging met bibliotheken die de gezinsaanpak duurzaam willen implementeren.

Het maximale aantal deelnemers is bereikt. Wil je op de reservelijst geplaatst worden, geef je aanmelding dan aan ons door via evenementen@probiblio.nl

 

Datum:
27 februari 2024
Tijd:
10:00 – 16:30
Locatie:
Probiblio, Spicalaan 55 in Hoofddorp
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies
Aantal deelnemers:
Er is plek voor 5 bibliotheken in dit werktraject
Deadline:
Inschrijven vóór 5 februari

Probiblio verzamelt en verbindt de kennis en expertise op het gebied van de gezinsaanpak. Tijdens dit traject reiken we bibliotheken handvatten aan voor het optimaal vormgeven van de gezinsaanpak. Met een sterkere interne samenwerking en een plan gericht op borging en kwaliteit, bereiken bibliotheken meer laagtaalvaardige ouders en positioneren zij zich als professionele partners in de preventie van laaggeletterdheid. Daarmee anticiperen zij ook op de Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid die in 2025 van start gaat.

Voor wie?

Per bibliotheekorganisatie nemen twee medewerkers deel aan het werktraject: één collega Jeugd & Educatie en één collega Basisvaardigheden of Taalhuis. Reken voor dit werktraject 50 uur per specialist.

Programma

Het precieze programma volgt na inschrijving. We staan in ieder geval stil bij de thema’s: intern samenwerken, intern borgen, doelgroepgericht werken en samenwerken met partners.

Vervolgsessies

Dit traject loopt van 27 februari tot november 2024, met 4 bijeenkomsten + voorbereidings- en verwerkingsopdrachten.

Als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je alle sessies volgt.

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 5 februari 2024 . Deelname is bestemd voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Deelname aan het traject is kosteloos vanwege subsidie. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor elke bijeenkomst brengen wij € 37,50 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast (per dag). Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen geldt voorrang voor de bibliotheken die zich al eerste hebben ingeschreven.