Break-in Box Atlantikwall: 'De laatste dag'

Programmering Dienst
Gepubliceerd op 30 augustus 2023

In de schaduw van de Atlantikwall onthult de Break-in Box ‘De Laatste Dag’ een beslissend moment uit de Tweede Wereldoorlog, met verstrekkende gevolgen. Ontdek het verborgen verhaal.

Verscholen in een bunker van de Atlantikwall, de 5200 kilometer lange verdedigingslinie, draagt een jonge soldaat een zware verantwoordelijkheid. Zijn missie: het opperbevel waarschuwen voor een naderende invasie. Maar de loop van de geschiedenis neemt een onverwachte wending.

Probiblio’s Break-in Boxen zijn omgekeerde Escape-rooms, waar je ín moet breken om een historisch geheim te kunnen ontdekken. Alle puzzels zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen die aansluiten bij de erfgoedlijnen van Zuid-Holland. Bibliotheken kunnen het spel huren. Een trainer van Probiblio begeleidt de activiteit, maar bibliotheken kunnen het ook zelf doen. Geschikt voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar (en hun (groot)ouders). Download de communicatietoolkit voor alle materialen.

Communicatietoolkit Break-in Box Atlantikwall

De kosten

De Break-in-boxen zijn gratis voor bibliotheken in Zuid-Holland. Bibliotheken buiten de provincie kunnen contact opnemen voor de mogelijkheden.