Break-in Boxen

Dienst Programmering
Gepubliceerd op 17 mei 2024

Zoek je een leuke en aansprekende activiteit voor kinderen en hun (groot-)ouders, dan zijn de Break-in Boxen een leuke invulling. De uitdagende spellen besteden aandacht aan gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis. Deelnemers spelen de slag tussen de Romeinen en Batavieren, leren waarom veel landgoederen zijn verdwenen, vechten tegen of met het water, bewaken de kust in een bunker of vinden verborgen schatten in de Zuid-Hollandse grond.

Wat is een Break-in Box?

Probiblio’s Break-in Boxen zijn omgekeerde Escape-rooms, waar je ín moet breken om een historisch geheim te kunnen ontdekken. Alle puzzels zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen die aansluiten bij de erfgoedlijnen van Zuid-Holland. Bibliotheken kunnen het spel lenen en met groepen kinderen spelen. Bibliotheken kunnen de activiteit zelf uitvoeren, maar een trainer van Probiblio kan de activiteit ook begeleiden. De boxen zijn geschikt voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar (en hun (groot)ouders). Het aantal deelnemers verschilt per box. De speelduur is ongeveer 1 uur.

De Break-in-Boxen zijn gebouwd als fysiek spel. Ook is er een uitdagend gratis te spelen online puzzelgame ontwikkeld over de strijd tegen en met het water.

Voor alle Break-in-Boxen zijn uitgebreide handleidingen en een communicatietoolkit beschikbaar.

De kosten

De Break-in Boxen zijn gratis voor bibliotheken in Zuid-Holland. Bibliotheken buiten de provincie kunnen contact opnemen voor de mogelijkheden.

Beschikbare Break-in Boxen

Het geheim van Professor Rövers’ is een break-in box waarbij spelers het geheim van professor Rövers moeten ontrafelen. Er is al een tijdje niets van de professor vernomen en men denkt dat ze iets heeft ontdekt wat beter verborgen had kunnen blijven. Deze break-in box brengt erfgoed tot leven!

 

Rövers onderzoekt historische verzetten, zoals de Bataafse opstand en de slag bij Vlaardingen. Aan de hand van oude Zuid-Hollandse bodemvondsten, puzzels en het kraken van codes moeten spelers de kist open zien te maken.

 

Download de Communicatietoolkit voor de Break-in Box Archeologie

In de schaduw van de Atlantikwall onthult de Break-in Box ‘De Laatste Dag’ een beslissend moment uit de Tweede Wereldoorlog, met verstrekkende gevolgen. Ontdek het verborgen verhaal.

 

Verscholen in een bunker van de Atlantikwall, de 5200 kilometer lange verdedigingslinie, draagt een jonge soldaat een zware verantwoordelijkheid. Zijn missie: het opperbevel waarschuwen voor een naderende invasie. Maar de loop van de geschiedenis neemt een onverwachte wending.

 

Download de Communicatietoolkit voor de Break-in Box Antlantikwall

 

Download de Communicatietoolkit voor de Break-in BoxDe break-in box ‘Landgoed Welbehagen’ vertelt het verhaal van het verdwenen landgoed ‘Welbehagen’. Het speelt zich af in het begin van de 20e eeuw. Samen ontdekken spelers van 10 tot en met 14 jaar door het oplossen van raadsels wat er precies is gebeurd.

 

Het landgoed behoorde ooit toe aan de Freule Agaat Herr tot Gunder. Het enige dat we weten is dat er een feest heeft plaatsgevonden waar van alles mis ging; zo liepen de wc’s over en waren er ineens ratten. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en wie zit hierachter…?

 

Download de Communicatietoolkit voor de Break-in Box Landgoederenzone

De ‘Limes Battlebox’ brengt spel naar de bibliotheek! De Box vertelt het verhaal van de strijd tussen het Romeinse leger en de opstandige Bataven, die zich zo’n 2000 jaar geleden afspeelde langs de Romeinse Limes. Deze grens van het Romeinse rijk liep onder andere door het huidige Zuid-Holland. Twee teams strijden puzzelend wie het eerst de Box open krijgt.

 

Twee teams van Romeinen en Bataven strijden tegen elkaar om wie als eerste de puzzels heeft opgelost. De winnaar krijgt een strategisch voordeel bij het uitvechten van een historische veldslag.

 

Download de Communicatietoolkit voor de Break-in Box Limes

De Waterstrijders is online puzzelgame voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Via een reeks puzzels en mini-games helpen de avonturiers de geheimzinnige stad Slydrecht beschermen tegen een aanstaande overstroming.

 

Lees hier meer over het spel Waterstrijders en download de communicatietoolkit