Alles wat jij moet weten over de SPUK-regeling

Alles wat jij moet weten over de SPUK-regeling

Met de SPUK-regeling kunnen gemeenten en bibliotheken zich voorbereiden op de zorgplicht die in gaat op 1 januari 2025. Dan moet namelijk elke gemeente een bibliotheekvoorziening hebben. Lees hier alles wat jij moet weten over deze regeling.

Ga direct naar de Q&A, met antwoord op al jouw vragen >>

De aanpassing van de wet WSOB zorgt ervoor dat gemeenten de wettelijke taak krijgen om te zorgen dat de inwoners binnen een redelijke afstand toegang hebben tot een volwaardige bibliotheek. Het is dan niet meer mogelijk dat in een gemeente een bibliotheekvoorziening ontbreekt of niet voldoet aan de wettelijke voorschriften. Met de subsidiegelden uit de recent gepubliceerde SPUK-regeling ('Regeling eenmalige specifieke uitkeringen en subsidies lokale bibliotheekvoorzieningen') kunnen gemeenten op korte termijn het netwerk van fysieke bibliotheken te repareren en te versterken.

In dit artikel met uitgebreide Q&A lees jij alles wat je moet weten over de SPUK-regeling, zoals voorwaarden, wie waar verantwoordelijk is en wanneer de subsidie kan worden aangevraagd.

Meer weten?

Probiblio ondersteunt bibliotheken bij de SPUK-aanvraag. Neem contact op met Anca Becks (Adviseur Fondsenwerving) tel: 06-26130915 of Dick van Tol (Netwerkadviseur), tel: 06-30479080.

Meer nieuws