Hoe gaat het verder met Oefenen.nl?

Hoe gaat het verder met Oefenen.nl?

Er wordt intensief gebruikgemaakt van Oefenen.nl. Vooral de Klik & Tik-programma’s zijn razend populair. Onlangs werd bekend dat de landelijke afkoop van de licentie van Oefenen.nl voor de bibliotheken met negen maanden is verlengd. De berichtgeving hier rondom roept nogal wat vragen op. Waarom wordt er verlengd met negen maanden? Kunnen de bibliotheken straks nog wel gebruikmaken van de programma’s? Probiblio zocht contact met Oefenen.nl en de KB voor meer tekst en uitleg. 

Zowel Oefenen.nl als de KB hadden gehoopt om per 1 januari 2019 al een meerjarencontract af te sluiten, maar ze zijn nog met elkaar in gesprek. Ze garanderen de continuïteit van de dienstverlening en verwachten de komende maanden goede afspraken met elkaar te maken voor de lange termijn. Door de groei van de DigiTaalhuizen constateerden de KB en Oefenen.nl ook een groeiende behoefte bij bibliotheken aan extra faciliteiten. Bijvoorbeeld een training voor medewerkers en vrijwilligers die met de programma’s werken, andersoortige licenties waarmee ook partners van bibliotheken gebruik kunnen maken van de programma’s en een oplossing voor cursisten die niet weg te slaan zijn na het volgen van een Klik & Tik-cursus maar die helaas wel plek moeten maken voor nieuwe cursisten.

De KB en Oefenen.nl verwachten, in het belang van bibliotheken en natuurlijk vooral de eindgebruikers, binnen negen maanden goede afspraken met elkaar te maken voor de lange termijn. De bibliotheken worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht zodra er nieuwe afspraken gemaakt zijn.  

Voor meer informatie, neem contact op met Ellie van der Meer, via evdmeer@probiblio.nl.

Meer nieuws