KopGroep Bibliotheken sluit aan bij Probiblio-Wise

KopGroep Bibliotheken sluit aan bij Probiblio-Wise

Deze zomer is KopGroep Bibliotheken toegetreden tot het Wise-netwerk van Probiblio. De daadwerkelijke livegang van de openbare bibliotheek in de kop van Noord-Holland staat gepland voor volgend jaar. Zowel de bibliotheek, Probiblio als Wise-leverancier OCLC zetten alles op alles om de overstap snel en soepel te laten verlopen.

KopGroep Bibliotheken stond voor de keuze door te gaan met hun huidige bibliotheeksysteem, of zich aan te sluiten bij het netwerk van Probiblio. Jacinta Krimp, directeur/bestuurder van KopGroep Bibliotheken, licht de keuze toe: “De belangrijkste reden om over te stappen op het Wise-netwerk van Probiblio, is dat onze klanten de beschikking krijgen over een groot aanbod aan titels. Daarnaast bevat de dienstverlening veel functionaliteit die wij zelf niet meer in huis hoeven te hebben.”

Doorontwikkeling

Het is de bedoeling dat KopGroep Bibliotheken het nieuwe bibliotheeksysteem in 2021 in gebruik gaat nemen. Eerder dit jaar traden de Bibliotheken Amstelland en Katwijk toe tot het Wise-netwerk van Probiblio. Het totaal aantal bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland dat aangesloten is bij het systeem staat nu op 31. Door de omvang van het netwerk is er veel slagkracht om kwaliteit en functionaliteit blijvend door te ontwikkelen.

Roger van der Wal, hoofd Bibliotheekautomatisering bij Probiblio: “Als bibliotheek maak je het jouw klanten liefst zo makkelijk mogelijk. Met Probiblio Wise helpen we bibliotheken daar graag bij door hun brede dienstverlening te ondersteunen. We zijn blij dat we deze service nu ook aan KopGroep Bibliotheken gaan bieden. Probiblio werkt hierin goed samen met onze leverancier OCLC.”

Meer informatie

Voor vragen over Probiblio Wise: hoofd Bibliotheekautomatisering Roger van der Wal, 06-12 98 45 63.

Meer nieuws