Landelijke BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door

Landelijke BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door

Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. Deze dag staat helemaal in het teken van gezinnen met kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Hoewel het nog niet zeker is of de bibliotheken dan open zijn voor bezoekers, wordt er in ieder geval een aantal activiteiten online aangeboden.

Er zijn waarschijnlijk veel jonge ouders die het BoekStartkoffertje door corona nog niet hebben opgehaald en hun kind nog niet lid hebben gemaakt van de bibliotheek. Dat is zonde, want jong geleerd, is oud gedaan!

Online en fysiek

BoekStart heeft ervoor gekozen om naast de bestaande ideeën voor een fysieke BoekStartdag landelijk ook een aantal online activiteiten aan te bieden. Deze zijn nog in ontwikkeling. Het online aanbod is een verrijking, ook als de bibliotheek toch gewoon open mag tegen die tijd. Zo kan de bibliotheek die dag bijvoorbeeld een bezorgservice van de BoekStartkoffertjes aanbieden. Wellicht zijn de bibliotheken dan weer open en mag er een maximum aantal bezoekers komen. In dat geval kan de bibliotheek denken aan een combinatie van fysieke activiteiten en online aanbod. Bijvoorbeeld een kleine (online) activiteit en een kraampje buiten de bibliotheek waar een koffertje kan worden opgehaald.

Toolkit ter voorbereiding en uitvoering

De bibliotheek kan de Toolkit BoekStartdag gebruiken, met daarin materialen en tools om te gebruiken bij het voorbereiden en uitvoeren van de BoekStartdag. De online activiteiten worden toegevoegd zodra deze gereed zijn. Lees voor meer tips ook het al eerder gepubliceerde bericht Aan de slag met BoekStartdag 2021.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Barbara van Walraven. Je kunt ons ook benaderen om mee te denken over jouw BoekStartdag.

Meer nieuws