Maatregelen in verband met sluiting bibliotheken

Maatregelen in verband met sluiting bibliotheken

In de persconferentie van 3 november werden bibliotheken niet genoemd, maar meteen daarna was duidelijk dat openbare bibliotheken in de periode 5 t/m 18 november hun deuren sluiten. Probiblio heeft voor de dienstverlening aan bibliotheken de onderstaande maatregelen getroffen.

Logistiek & Collecties

Vervoer blijft rijden volgens de afgesproken routes. De ervaring bij de vorige lockdown heeft geleerd dat zowel voor de afbouw als voor het weer opstarten van het vervoer een week nodig zijn. En omdat het om een afgebakende periode van twee weken gaat, levert het weinig op om de routes om te gooien. Collecties worden volgens planning afgeleverd.

Bibliotheekautomatisering

In Wise zijn aanpassingen doorgevoerd zodat leners geen materialen in hoeven te leveren tijdens de lockdown, en ze door de lockdown geen extra boete krijgen op materialen die al te laat zijn. Er zijn geen centrale aanpassingen gedaan voor het plaatsen van reserveringen. Dat betekent dat bibliotheken per vestiging kunnen kiezen of ze twee weken helemaal dichtgaan, of een afhaal- of brengservice in willen richten.

Vragen?

Voor vragen over Logistiek en Collecties kun je terecht bij vervoersdienst@probiblio.nl. Specifieke vragen over bibliotheekautomatisering stel je via TopDesk.

Meer nieuws