Publicatie 'Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek'

Publicatie 'Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek'

Niet iedereen weet zijn weg te vinden in de steeds complexer wordende gezondheidszorg in Nederland. Met name mensen met beperkte basisvaardigheden hebben moeite informatie rondom gezondheid te begrijpen en de juiste keuzes te maken. Onze publicatie helpt bibliotheken hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Met informatie over e-health en positieve gezondheid en veel tips en voorbeelden uit de praktijk.

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden. Hoog tijd dus voor een update! De editie 2021 biedt informatie over e-health of e-gezondheid, Positieve Gezondheid en natuurlijk ook over Digivitaler, hét nieuwe lesprogramma van Digisterker.

Daarnaast bevat de publicatie voorbeelden van activiteiten van bibliotheken gericht op gezondheidsvaardigheden. En veel informatie en verwijzingen naar organisaties, apps, websites, lesmaterialen en (lokale) initiatieven die je inspireren om ook in jouw bibliotheek programma’s en aanbod rond gezondheidsvaardigheden te organiseren.

Download de publicatie >>

Tip: Van 27 januari t/m 25 februari 2022 organiseert het ministerie van VWS de Slimme Zorg Estafette. Doe mee en presenteer jouw bibliotheek als partner op het gebied van gezondheid en (digitale) zorg!

Meer nieuws