Succesvolle pilot mobiele digitale enquêtezuilen Bibliotheek Zoetermeer

Succesvolle pilot mobiele digitale enquêtezuilen Bibliotheek Zoetermeer

Wat vinden bezoekers van jouw bibliotheek?

Resultaten van de pilot met mobiele digitale enquêtezuilen in Bibliotheek Zoetermeer

De Bibliotheek Zoetermeer wilde weten hoe hun klanten en andere bezoekers de bibliotheek ervaren. Hiervoor werden voor drie maanden mobiele digitale enquêtezuilen geplaatst op verschillende plaatsen in het pand dat de bieb deelt met de gemeente Zoetermeer en 48 andere samenwerkingspartners. De vragenlijst is door meer dan 380 mensen ingevuld en dit leidde tot verrassende inzichten.

Korte vragenlijst

In samenwerking met Probiblio werd de vragenlijst opgesteld. Die moest niet langer zijn dan één minuut en heel duidelijk achterhalen voor welke dienst de bezoeker kwam en of ze op de hoogte waren van ander soorten dienstverlening die op de locatie wordt aangeboden.

Hogere respons dan via bekende enquête-methoden

De enquêtezuilen werden ook ingezet bij evenementen en bijeenkomsten, waarvoor een aangepaste vragenlijst getoond werd. Dit gaf de mogelijkheid om meer specifieke vragen te stellen. Door het inzetten van niet alleen de zuilen maar ook actief rond te lopen met een tablet waarop de vragenlijst ingevuld kon worden, werd de respons verhoogd. Zo werden na een groepsbezoek van een school 30 enquêtes ingevuld, waar normaal maar 10 mensen de nagestuurde vragenlijst invulden.

Resultaten input voor meerjarenbeleidsplan

De ervaring van Bibliotheek Zoetermeer is positief. Het idee om er concreet vervolg aan te geven wordt besproken in het Management Team.

“Er kwamen verrassende inzichten die we niet eerder via de reguliere kanalen te horen kregen. Onze partner in het pand, de gemeente Zoetermeer, toonde ook veel interesse voor het gebruik van zuilen om bezoekers te bevragen. Ik ben van mening dat bibliotheken dit instrument heel goed kunnen inzetten om voorafgaand aan bijvoorbeeld het opstellen van een meerjarenbeleidsplan hun bezoekers te bevragen naar hun wensen en behoeftes.”
- Lara van der Graaf, Bibliotheek Zoetermeer

Wil jij zelf jouw bezoekers beter leren kennen door middel van het inzetten van de enquêtezuilen? Neem contact op met Ingrid Balijon.

Meer nieuws