Video-opdrachten over digitale geletterdheid met Lab out the Box

Video-opdrachten over digitale geletterdheid met Lab out the Box

Het is een van de populairste producten van ons team Digitale geletterdheid: Lab out the Box, kant-en-klare leskisten over thema's op het gebied van digitale geletterdheid. Van robotica tot film, van fake news tot game design. Helaas kunnen we in verband met de geldende maatregelen rondom corona de leskisten dit schooljaar niet meer aan bibliotheken uitlenen. Maar ons team heeft een fijn alternatief bedacht: een videovariant met leuke opdrachten die je op afstand kunt uitvoeren!

In deze tijd van razendsnelle technologische ontwikkelingen is het belangrijk dat scholen werken aan de 21e-eeuwse vaardigheden van hun leerlingen, vooral digitale geletterdheid. Probiblio ontwierp 'Lab out of the Box'-leskisten zodat bibliotheken scholen hierin kunnen ondersteunen. Voor de opdrachten in onze video-variant heb je de fysieke leskisten niet nodig, slechts wat materialen die in elk huis, bibliotheek of school aanwezig zullen zijn. In korte video's delen onze adviseurs Digitale geletterdheid laagdrempelige activiteiten met een digitaal tintje. Soms zijn er raakvlakken met de thema's en opdrachten van onze 11 fysieke leskisten, maar er zitten ook wat nieuwe activiteiten bij! 

Je vindt de video’s op ons YouTube-kanaal 'Lab out of the Box'. Het voordeel is dat iedereen de video's kan bekijken. Je kan ze dus in samenwerking met scholen inzetten; tijdens activiteiten in de bibliotheek, of rechtstreeks delen met de doelgroep. In de video's is het algemene bibliotheeklogo te zien, zodat je ze kunt delen uit naam van jouw bibliotheek. Deel de video's als volgt op je website of in je blog:

  • Open YouTube en kies de video die je wil insluiten;
  • Klik rechtsonder de video op DELEN;
  • Kies voor Insluiten <>;
  • Kopieer de volledige html-code die rechts naast de video verschijnt;
  • Plak deze code in de html van je website. De meeste websites hebben daar applicaties in het CMS voor.

We plaatsen regelmatig nieuwe video's, dus abonneer je op ons kanaal zodat je geen updates hoeft te missen! Wil je videobestanden ontvangen, of heb je tips, complimenten of ideeën? Laat het ons team Digitale geletterdheid weten via: outofthebox@probiblio.nl

Meer nieuws