Boek je biebspel voor de Kinderboekenweek 2019!

Boek je biebspel voor de Kinderboekenweek 2019!

Van 2 tot 13 oktober 2019 is het Kinderboekenweek en deze staat in het teken van vervoermiddelen. Onder het motto Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Zoals elk jaar ontwikkelt Probiblio een inhoudelijk programma voor en door bibliotheken om de Kinderboekweek te vieren op de biebvloer. Dit jaar doen we dat met het biebspel ‘ZOEF! Boek je trip en… Go!’, waarbij kinderen kennis maken met onmisbare boeken voor de reis van hun leven. Kom op donderdag 13 juni naar de Sneak Preview bij Probiblio, of bestel het programma direct!

In de bibliotheek en op school

In de bibliotheek check je in voor een reis met verschillende vehikels. De Nooitlek, de rode kraanwagen, de grote glazen lift, Opa’s Monstertruck. Welk voertuig ontvoert je waar naar toe? Dit bibliotheekspelprogramma voor de Kinderboekenweek is een spannende ontdekkingsreis waarin kinderen ervaren hoe boeken je de wereld kunnen laten zien.

Het biebspel is uitvoerbaar in de bibliotheek én op school. Flexibel, leuk om uit te voeren, leerzaam en het triggert de fantasie! Het programma wordt ontworpen en getest door het creatief team Kinderboekenweek: bibliotheken Den Haag, DOK Delft, Aanzet, Schiedam, Utrecht en Probiblio. Het beeld is van Barbara Mulderink.

Dit jaar letten we extra op aansluiting op de marketingcampagne van het CPNB. De materialen van de CPNB campagne komen later in het jaar beschikbaar.

Zo werkt het biebspel

Het biebspel ‘ZOEF! Boek je trip en… Go!’ bestaat uit een programmabeschrijving voor de groepen 1/3, 4/6 en 7/8. De PowerPoint-presentatie bevat alle elementen voor uitvoering van het biebspel.

❶ Reisleider ZOEF! presenteert de Boek je Trip test, met vehikels uit boeken die kinderen tegenkomen bij het maken van hun trip.

❷ Ze reizen in groepjes over land, zee, lucht en hun fantasie brengt ze overal.

❸ Door het doen van opdrachten brengen ze hun eigen verhaal in kaart

❹ Bij de afsluiting ontstaan nieuwe voertuigen waarmee we de toekomst in kunnen!

Je kunt zelf kiezen om het klein te houden of juist groots aan te pakken. Voor kleuters en groep 3 is de focus op het beleven van verhalen en het doen van opdrachtjes. In de opdrachten voor groep 4-8 is aandacht voor 21 century skills, poëzie, verbeelding en informatie, elementen voor het vertellen van een verhaal en de componenten land/zee/lucht/fantasie. Voorkanten van boeken en fragmenten en het afdrukbare beeldmateriaal zijn opgenomen in de PowerPoint. Je kunt desgewenst opdrachten naar eigen inzicht aanpassen en bewerken. Het biebspel is ook in te zetten bij andere biebactiviteiten.

 

Bestelinformatie virtuele pakket

Als je het ZOEF! Boek je trip en …GO! BIEBSPEL voor de Kinderboekenweek bestelt, ontvang je begin juli via WeTransfer het virtuele pakket met de volgende onderdelen:

  • PowerPoint-presentatie voor groepen 1/3, 4/6 en 7/8. De presentatie bevat alle beeldmaterialen en ingrediënten om zelf het ideale programma voor jouw bieb samen te stellen. Introductie, de Boek je trip test, beeld en opdrachten voor het Biebspel, afsluiting.
  • Medialijst over het thema Op reis/vervoermiddelen. Kijk hier alvast naar een selectie van het creatief team.
  • Ideeëngenerator met originele tips en trucs!
  • Communicatie toolkit met o.a. headers en banners, teksten voor social media, persberichten.
  • PowerPoint met de Bekroonde Kinderboeken 2019, voor presentaties aan biebteams, onderwijs, publiek.

Het pakket is voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland te bestellen voor € 150,-. Voor overige bibliotheken zijn de kosten € 185,-.

Weggevertje is dit jaar een ‘vouwvehikel' - het welbekende zoutvaatje-spel met opdrachtjes bij boeken over het thema. Met aan de zijkant een boekenlegger met tekst. Deze wordt geleverd als PDF en is zelf aan te passen en te printen in kleur.

Bestel het biebspel >>

Meer informatie?

Voor vragen en tips kun je contact opnemen met onze adviseur Karen Bertrams.

 

logo kinderboekenweek 2019

Meer nieuws