Breng de bibliotheek naar de Voedselbank

Nieuws Basisvaardigheden Marketing
Gepubliceerd op 16 februari 2023

Wil je de klanten van de Voedselbank in jouw gemeente kennis laten maken met de diensten van de bibliotheek? Maak gebruik van deze handige communicatietoolkit om deze kwetsbare doelgroep te bereiken. Probiblio verzamelt ook mooie voorbeelden van samenwerking, dus laat van je horen!

Toolkit Samenwerken met de voedselbank

Bibliotheek Almelo gaf vorig jaar ruim 200 tegoedbonnen uit voor een gratis jaarabonnement aan de lokale Voedsel- en Speelgoedbank. Ook sloegen de Bibliotheek Bollenstreek en de Voedselbank Noordwijk in 2021 de handen ineen en biedt de OBA Amsterdam dit jaar een gratis jaarlidmaatschap aan via de Stichting Stadspas voor klanten van de Voedselbank Amsterdam.

“Samenwerken met de bibliotheek is een goed idee! Lezen is erg goed voor het taalgevoel en de taalbeheersing. En de beheersing van de Nederlandse taal is essentieel om mee te kunnen doen in de samenleving.”
Medewerker klantcontact van de Voedselbank Leiden

Passend aanbod

Het aanbieden van een gratis abonnement aan klanten van de Voedselbank geeft hen de gelegenheid kennis te maken met het gevarieerde aanbod van de bibliotheek. Neem contact op met de lokale Voedselbank om te bespreken of ze open staan voor samenwerking. Informeer bij de gemeenten naar vergoedingen voor lidmaatschappen voor mensen met een laag inkomen.

Werk jij al samen met de Voedselbank?

Probiblio is benieuwd welke samenwerkingen er nog meer zijn. Werkt jouw bibliotheek samen met de Voedselbank, dan horen we dit graag.