Workshop Het schrijven van een actueel vrijwilligersbeleid 

Event
Gepubliceerd op 12 februari 2024

Stel, je krijgt als vrijwilligerscoördinator de opdracht om het vrijwilligersbeleid te herijken. Waar begin je dan? Hoe pak je dit aan en hoe voorkom je dat je vastloopt? In deze bijeenkomst krijg je praktische tips hoe een actueel vrijwilligersbeleid eruit ziet en hoe je dit tot stand brengt.

Datum:
04 april 2024
Tijd:
09:30 – 15:00
Locatie:
Bibliotheek Rijn en Venen, Aarkade 10, 2406 BV Alphen aan de Rijn
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 80,00
Aantal deelnemers:
Maximaal 20 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 28 maart

We bespreken wat vrijwilligersbeleid is en wat er in het stuk komt te staan. Het begint met een visie op de inzet van vrijwilligers. Wat is een visie en hoe maak je die? We verkennen het verschil tussen een beleidsstuk en een handboek. David Wijnperle, landelijk adviseur van het NOV laat ons zien wat de do’s en don’ts zijn in het schrijfproces en hoe je de directie, managers, medewerkers en vrijwilligers om hun input vraagt.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren, HR-medewerkers en leidinggevenden.

Programma

Het programma is interactief waarbij we theorie bespreken en ervaringen met elkaar uitwisselen. Tussendoor lunchen we.

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 28 maart 2024. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 80,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 37,50 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.