Training Mediaopvoeding voor de backoffice ‘Voorlezen, kijken, luisteren en spelen in de bibliotheek van nu’

Educatie Event
Gepubliceerd op 18 april 2024

Op 13 juni 2024 organiseert Probiblio de training ‘Mediaopvoeding 0-6 jaar – Voorlezen, kijken, luisteren en spelen in de bibliotheek van nu’.

Datum:
13 juni 2024
Tijd:
10:00 – 12:30
Locatie:
Probiblio, Spicalaan 55 Hooffdorp
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 37,50.
Aantal deelnemers:
Maximaal 12 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 4 juni

In deze interactieve training duiken we dieper in op het onderwerp mediaopvoeding en digitale media activiteiten voor het jonge kind (0-6 jaar).
Na de training beschik je over een basiskennis over mediaopvoeding waarmee je ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt voorlichten, ondersteunen en adviseren. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om als bibliotheek met mediaopvoeding aan de slag te gaan en welke activiteiten je kunt organiseren.

Voor wie?

Deze training is speciaal voor (lees)mediacoaches, (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten en andere backofficemedewerkers.

Programma

De training bestaat uit 2 delen: een e-learning die je zelfstandig volgt (duur max. 3 uur) en een fysieke bijeenkomst waar je naast een stukje theorie, ook aan de slag gaat met het kennismaken met digitale mediamaterialen en het ontwerpen van activiteiten voor jonge kinderen.