Training vrijwilligersmanagement voor basisvaardighedenspecialisten

Basisvaardigheden Event
Gepubliceerd op 11 september 2023

Basisvaardighedenspecialisten werken steeds meer samen met vrijwilligers. Deze samenwerking brengt vraagstukken met zich mee: Hoe begeleid je vrijwilligers? Hoe zorg je dat de inzet van vrijwilligers goed geregeld is, en hoe voer je lastige gesprekken? Dit alles vertellen we je in de uitgebreide training vrijwilligersmanagement voor specialisten basisvaardigheden van het (digi)taalhuis en IDO.

Datum:
25 oktober 2023
Tijd:
10:00 – 15:00
Locatie:
Bibliotheek Amstelland, (De Pleinkamer) Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 100,00
Deadline:
Inschrijven vóór 18 oktober

Afgelopen juli organiseerde Probiblio een basistraining vrijwilligersmanagement voor basisvaardighedenspecialisten. In deze bijeenkomst bespraken we onder andere de basiselementen van vrijwilligersmanagement, de laatste trends en motivatie van vrijwilligers. Op basis van input vanuit deze bijeenkomst, organiseert Probiblio aankomende 25 oktober een interactieve en uitgebreide training vrijwilligersmanagement.

Voor wie?

Werk jij steeds meer samen met vrijwilligers? Dan is deze training wat voor jou!
Deze bijeenkomst staat open voor alle geïnteresseerden, ook als je niet bij de bijeenkomst van juli aanwezig was.

Programma

Chris Rabbers, specialist en trainer op het gebied van vrijwilligersmanagement, begeleidt deze training en neemt deelnemers onder andere mee in de 7 x B methodiek (bezinnen, binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen, borgen en beëindigen). Ook vertelt ze hoe je (lastige) gesprekken en communicatie met vrijwilligers kan aanpakken.

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 18 oktober 2023. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 100,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.