Marketingdag: een dag vol inspiratie

Marketing Event
Gepubliceerd op 15 april 2024

Haal nieuwe ideeën op tijdens de Marketingdag op 4 juni! Samen met experts van binnen en buiten de sector gaan we aan de slag met nieuwe impulsen voor het marketing- en communicatiewerk, zoals het toepassen van AI, het zelf maken van videocontent en meer data-geïnformeerd werken.

Datum:
04 juni 2024
Tijd:
10:00 – 16:30
Locatie:
Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 37,50.
Aantal deelnemers:
Max. 60 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 28 mei

En dat op een prachtige locatie: het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Een dag waar nieuwe technologie en oude wortels samenkomen.

Voor wie?

Marketingmedewerkers in de bibliotheken.

Programma

  • 09.30-10.00 uur: inloop met koffie en thee
  • 10.00-10.15 uur: plenaire start door Probiblio
  • 10.15-11.15 uur: keynote SETUP
  • 11.30-12.00 uur: met elkaar in gesprek
  • 12.00-12.45 uur: lunch
  • 12.45-15.30 uur: workshoprondes
  • 15.30-16.30 uur: afsluiting met borrel en museumbezoek

AI en marketing en communicatie in de bibliotheek
In gesprekken over AI stuit je als marketeer misschien al gauw op onwetendheid of spanning. Wat is AI nou echt en hoe kun je ermee om gaan? Samen met artistiek ontwerpbureau SETUP gaan we op onderzoek uit. In deze interactieve keynote gaan we in op de mogelijkheden en beperkingen van AI voor marketing en communicatie. Je wordt uitgedaagd om na te denken over mogelijke scenario’s voor AI op de werkvloer van de bibliotheek. Waar loop je tegenaan als je gebruik wil maken van AI in je werkzaamheden? Aan het einde van deze keynote kun je de hype rondom AI moeiteloos doorprikken, inzien waar de beperkingen liggen én waar AI voor jouw werk juist van toegevoegde waarde kan zijn.

Meet & Inspire: in gesprek met elkaar
We horen regelmatig hoe waardevol het is om collega’s te spreken uit het werkveld. Daarom nodigen we jullie na de keynote uit om met elkaar in gesprek te gaan. In korte rondes spreek je een collega over onderwerpen uit de wereld van marketing en communicatie in de bibliotheek.

Workshops
Na een fijne lunch verzorgd door het café van het Rijkmuseum van Oudheden, gaan we in de middag zelf met verschillende thema’s aan de slag. Maak bijvoorbeeld eigen spraakberichten voor website of video met AI-toepassingen in text-to-voice, begeleid door Tom van de Wetering, projectleider Generatieve AI bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Of ga aan de slag met videocontent en raak geïnspireerd door de aanpak van andere bibliotheken. Het hele workshopprogramma volgt binnenkort, houd deze agendapagina hiervoor in de gaten.

We ronden de dag af met een borrel én de mogelijkheid om het Rijksmuseum van Oudheden te bezoeken.

Vragen vooraf over het programma? Stel ze via marketingadvies@probiblio.nl

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 28 mei 2024. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 37,50. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 37,50 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.