Break-in Box Landgoederenzone

Programmering Dienst
Gepubliceerd op 30 augustus 2023

De break-in box ‘Landgoed Welbehagen’ vertelt het verhaal van het verdwenen landgoed ‘Welbehagen’. Het speelt zich af in het begin van de 20e eeuw. Samen ontdekken spelers van 10 tot en met 14 jaar door het oplossen van raadsels wat er precies is gebeurd.

Het landgoed behoorde ooit toe aan de Freule Agaat Herr tot Gunder. Het enige dat we weten is dat er een feest heeft plaatsgevonden waar van alles mis ging; zo liepen de wc’s over en waren er ineens ratten. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en wie zit hierachter…?

Probiblio’s Break-in Boxen zijn omgekeerde Escape-rooms, waar je ín moet breken om een historisch geheim te kunnen ontdekken. Alle puzzels zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen die aansluiten bij de erfgoedlijnen van Zuid-Holland. Bibliotheken kunnen het spel huren. Een trainer van Probiblio begeleidt de activiteit, maar bibliotheken kunnen het ook zelf doen.

Communicatietoolkit Break-in Box Landgoederenzone: 'Landgoed Welbehagen'

Communicatietoolkit Break-in Box Landgoederenzone: ‘Landgoed Welbehagen’

De kosten

De Break-in-boxen zijn gratis voor bibliotheken in Zuid-Holland. Bibliotheken buiten de provincie kunnen contact opnemen voor de mogelijkheden.