Gamepuzzel De Waterstrijders

Toolkit Educatie Programmering Marketing
Gepubliceerd op 01 september 2021

De Waterstrijders is online puzzelgame voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Via een reeks puzzels en mini-games helpen de avonturiers de geheimzinnige stad Slydrecht beschermen tegen een aanstaande overstroming.

Spelenderwijs leren over Zuid-Hollands erfgoed

Tijdens een onschuldig potje magneetvissen vindt vlogger Floor een mysterieuze fles met daarin een briefje met een QR-code. Na het scannen van deze code hoort ze een vreemde stem uit haar telefoon komen. De stem is volkomen in paniek en vraagt haar dringend om hulp. Iets met een stad in andere dimensie, die onder water dreigt te lopen?

Maar daar heeft Floor als superdrukke influencer helemaal geen tijd voor! Daarom doet ze op haar kanaal een oproep aan haar volgers: Wie voelt zich geroepen om deze mysterieuze persoon te helpen? Wie durft het avontuur aan en mag zichzelf een heuse Waterstrijder noemen?

Via de interdimensionale flessenpost houden spelers contact met Jan, loodgieter en aspirant dijkgraaf van Slydrecht. Een stad in een andere dimensie, die opvallend veel overeenkomsten vertoont met onze (oud)Hollandse steden. De lessen die wij in het verleden hebben geleerd in onze strijd tegen het water, kunnen nu ook in Slydrecht uitkomst bieden. Zo besteden we spelenderwijs aandacht aan de Zuid-Hollandse erfgoedlijnen Trekvaarten, Waterdriehoek en De Oude Hollandse Waterlinie!

Communicatietoolkit Gamepuzzel De Waterstrijders

De kosten

Het delen van de Waterstrijders is kosteloos.