Break-in Box Limes

Programmering Dienst
Gepubliceerd op 30 augustus 2023

De ‘Limes Battlebox’ brengt spel naar de bibliotheek! De Box vertelt het verhaal van de strijd tussen het Romeinse leger en de opstandige Bataven, die zich zo’n 2000 jaar geleden afspeelde langs de Romeinse Limes. Deze grens van het Romeinse rijk liep onder andere door het huidige Zuid-Holland. Twee teams strijden puzzelend wie het eerst de Box open krijgt.

Twee teams van Romeinen en Bataven strijden tegen elkaar om wie als eerste de puzzels heeft opgelost. De winnaar krijgt een strategisch voordeel bij het uitvechten van een historische veldslag.

Probiblio’s Break-in Boxen zijn omgekeerde Escape-rooms, waar je ín moet breken om een historisch geheim te kunnen ontdekken. Alle puzzels zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen die aansluiten bij de erfgoedlijnen van Zuid-Holland. Bibliotheken kunnen het spel huren. Een trainer van Probiblio begeleidt de activiteit, maar bibliotheken kunnen het ook zelf doen. Geschikt voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar (en hun (groot)ouders).

Communicatietoolkit Break-in Box Limes

Communicatietoolkit Break-in Box Limes

De kosten

De Break-in-boxen zijn gratis voor bibliotheken in Zuid-Holland. Bibliotheken buiten de provincie kunnen contact opnemen voor de mogelijkheden.