Factsheet: in gesprek met de gemeente

Dienst
Gepubliceerd op 04 september 2023

In gesprek met de gemeente of andere stakeholders wil je de (waarde van) bibliotheek goed over het voetlicht brengen. Een overzichtelijke factsheet maakt in één oogopslag duidelijk waar jouw bibliotheek voor staat. Probiblio zorgt voor een mooi vormgegeven exemplaar!

De factsheet laat de belangrijkste diensten, producten én ambities van de bibliotheek zien. We doen een intake om het doel te achterhalen en welke elementen er op de factsheet vermeld kunnen worden. Om focus aan te brengen zal intern het gesprek gevoerd moeten worden over de positionering en keuzes van de bibliotheek.

Wat is de factsheet precies?

  • Kortgezegd is de factsheet een A3-vel met een verzameling van behaalde successen en ambities van de bibliotheekorganisatie, helder en mooi vormgegeven.
  • De plaat geeft een kwantitatieve weergave van hoe de bibliotheekorganisatie ervoor staat.
  • Van het aantal activiteiten dat is georganiseerd en programmapijlers, tot meerjarenplannen en de kaders vanuit de overheid zoals de Wsob, de gemeentelijke coalitieakkoorden en collegeprogramma’s.
  • Met cijfers en simpele iconen worden de ingewikkelde feiten inzichtelijk gemaakt.

“We zijn bij verschillende commissies en fracties langs geweest, steeds met dezelfde praatplaat. Raadsleden kunnen ons als serieuze partner van de gemeente nu veel beter plaatsen, als een organisatie die zichtbaar bijdraagt aan de opgaven van onze samenleving.”

Renske van Kooij

directeur Bibliotheek Westland

Alles over

Interview
Praktijkvoorbeeld

De factsheet: onmisbaar voor gesprekken met je gemeente

Publicatie

Gebruikstips Factsheet gemeente