Leesclubs

Educatie Programmering Dienst
Gepubliceerd op 04 september 2023

Hoe kun je leden op een goede manier aan de bibliotheek verbinden? Door leesclubs te faciliteren! Probiblio ondersteunt bibliotheken door het aanbieden van kant-en-klare boekenpakketten voor leesclubs via Mijnleesclub.nl.

Informatie voor leesclubs

Op het platform Mijnleesclub.nl kun je gemakkelijk boeken online selecteren, reserveren en laten bezorgen bij jouw bibliotheek. Je kunt een abonnement aanvragen via jouw lokale bibliotheek.

Ga naar Mijnleesclub.nl

Informatie voor bibliotheken

Leesclubs regelen alles zelf op www.mijnleesclub.nl. Hier kunnen de leden van leeskringen eenvoudig boektitels zoeken en selecteren, titels reserveren voor beschikbare periodes, bestelde boekenpakketten ophalen en retourneren bij de bibliotheek én beoordelingen geven en inzien. Deze website is een samenwerking van Probiblio, Rijnbrink en FlevoMeer Bibliotheek.

Kaartenset ‘Een Schitterend Gesprek’

Vraag de kaartenset ‘Een Schitterend Gesprek’ aan via Damy Heijsteeg. Dit zijn kaarten met verdiepende vragen voor leesclubs. De kaartenset is ontwikkeld met leesclub De Damescoupé uit Enkhuizen. Bestel de sets per 5 stuks voor € 20,-.

De kosten

De kosten voor verhuur van een leeskringkoffer bedragen 19 euro. De leeskringkoffers in eenvoudige taal zijn 12,50 euro per koffer.

Alles over Leesclubs

Programmering
Educatie
Publicatie

Praatplaat voor leesclubs

Programmering
Educatie
Toolkit

Communicatietoolkit Leesclubs

Programmering
Educatie
Collectie
Publicatie

Boekenlijst voor leesclubs 2023-2024

Collectie
Publicatie

Handleiding MijnLeesClub.nl

Collectie
Basisvaardigheden
Publicatie

Boekenlijst voor leeskringen eenvoudig lezen

Collectie
Interview

Het fabuleuze fingerspitzengefühl voor leeskringen van Carla Kouwen