Inspiratie voor een aantrekkelijke jeugdvloer

Nieuws
Gepubliceerd op 21 maart 2023

Op zoek naar tips en inspiratie voor een aantrekkelijke jeugdvloer? Experts én kinderen zelf geven op het interactieve platform ‘Inspiratie Jeugdbieb’ inzicht in hoe je jouw jeugdvloer aantrekkelijker maakt, zodat kinderen -met en zonder hun ouders- langer, vaker en met meer plezier in de bibliotheek verblijven.

Ga snel naar de tips >>

Met de vraag Hoe kun je de jeugdvloer van jouw bibliotheek aantrekkelijker maken, zodat kinderen -met en zonder hun ouders- langer, vaker en met meer plezier in de bibliotheek verblijven? ‘onder de arm’ bezocht een diverse groep experts (uit de museale en visual merchandise wereld) en kinderen 2 bibliotheken. Samen gaven zij tips en advies over hoe de jeugdvloer van deze bibliotheken nog aantrekkelijker kan zijn voor kinderen.

De ideale jeugdvloer

Samen met een gedragspsycholoog fantaseerde het kinderpanel, bestaande uit een groep kinderen tussen de 8 en 11 jaar, erop los. Het expert- en kinderpanel hebben de bibliotheken van top tot teen bekeken en hun bevindingen, ideeën en wensen benoemd, zowel kleine quick wins als grootse ideeën.

Inspiratiepagina

Laat je inspireren door de tips op deze inspiratiepagina. Pak die elementen eruit waarmee je er snel, goed of laagdrempelig voor kan zorgen dat kinderen jouw bibliotheek vaker weten te vinden en met toenemend plezier terugkomen.

Meer weten?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons dan weten en neem contact op met marketingadviseur Julia van Haaster, 06 53789769.