Inspiratiesessies over digitale geletterdheid

Voor een lange tijd organiseerde team Digitale geletterdheid livestreams over uiteenlopende onderwerpen via het online platform Twitch. Op deze pagina kun je onze livestreams terugkijken.

15 november 2022: Bibliotheek De Groene Venen

De laatste Twitch van 2022 vond plaats in Bibliotheek De Groene Venen. Adviseur Educatie Joyce en adviseur Digitale geletterdheid Aniek gingen in gesprek met mediacoaches Elja en Monique over digitale geletterdheid. Daarnaast schoven er 2 wijkagenten en een docent uit het primair onderwijs aan.

Bibliotheek De Groene Venen

13 september 2022: de Chocoladefabriek in Gouda

Adviseurs Digitale geletterdheid Aniek en Marloes bezochten de Chocoladefabriek in Gouda. Op 2 september 2022 werd daar op de tweede verdieping de Techniekwerkplaats geopend, een inspirerende plek waar de Goudse jeugd zich kan ontwikkelen in vaardigheden die passen bij de 21e eeuw en bij de beroepen van de toekomst. We spraken erover met Jackie en Marloes van de bibliotheek.

de Chocoladefabriek in Gouda

12 juli 2022: Bibliotheek Rijn en Venen

Adviseurs Digitale geletterdheid Marloes en Aniek bezochten Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn en spraken er met programmeurs Erna en Alistair. Over partners, doelgroepen en specifieke activiteiten, zoals de Zin in Zondag programmering.

Bibliotheek Rijn en Venen

25 mei 2022: de Maakplaats van Bibliotheek Amstelland

Adviseur Digitale geletterdheid Aniek bezocht de Maakplaats van Bibliotheek Amstelland en sprak er met Marjolein en Gertrude. Benieuwd naar hun favoriete lessen? Of welke vraag ze graag aan andere bibliotheken willen stellen? Bekijk dan deze Twitch!

de Maakplaats van Bibliotheek Amstelland

15 maart 2022: de Makersplaets in Katwijk

Op 15 maart was de eerste Twitch on tour! Adviseurs Digitale geletterdheid Marloes en Aniek bezochten de Makersplaets in Katwijk en gingen er in gesprek met Bernadet en Josien. In deze opname zie je hoe de Makersplaets eruitziet, wat voor programmering ze inzetten en wat het favoriete materiaal is van Josien en Bernadet.

de Makersplaets in Katwijk