Terugblik Digitale Projectendag 2021

Terugblik Digitale Projectendag 2021

Op 24 juni 2021 was Hopin the place to be. Op het online platform kwamen we allemaal samen voor de Digitale Projectendag 2021: dé bijeenkomst voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland om inspiratie op te doen voor  de eigen bibliotheek.

Aan de tafel in het nieuwe kantoor van Probiblio namen plaats Jantine Zeeman en Dick van Tol, de presentatoren van de middag. Tijdens de livestream schoven verschillende collega’s van bibliotheken en Probiblio-adviseurs bij hen aan om best practices te delen. Een best practice is een succesvol initiatief van een bibliotheek dat een voorbeeld kan zijn voor andere bibliotheken in ons netwerk. Vanuit huis of kantoor sloten 110 collega's aan, hun vragen in de chat zorgden voor een levendige interactie met het gesprek aan tafel.

De Projectendag vond noodgedwongen digitaal plaats, maar dat had ook zeker voordelen. "Het scheelt voor mij reistijd en online heb je een vlotte/strakke planning met een afwisselend programma," aldus een deelnemer. Tegenover de laagdrempeligheid en efficiëntie van een livestream staat voor sommigen wel het gemis van het netwerken en 'sfeer proeven' op locatie. "Op locatie is gezelliger en je hebt 'live' een gesprek met collegae,"; "De ontmoeting met mensen met briljante plannen en ideeën gaat [op locatie] toch boven online!" Gezien de omstandigheden kunnen we terugkijken op een heel geslaagde Projectendag. "Ik vond het allemaal erg professioneel overkomen. Goede kwaliteit." 

Lees en bekijk het verslag >>

Wil je meer weten over de Projectendag of voorbeelden die zijn gedeeld en vond je hierboven geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Michelle Rijbroek.

Meer nieuws