Podcasts Bibliotheekplaza

Podcast Programmering
Gepubliceerd op 11 oktober 2023

Een plek waar verhalen tot stand komen, verteld worden en waar je je kunt laten inspireren is Bibliotheekplaza. Bibliotheekplaza is al 20 jaar hét event voor bibliotheekprofessionals, georganiseerd door Probiblio. Een inspirerend en verrassend congres waar je inspiratie op doet van buiten de branche en collega’s uit het land ontmoet. Het thema ‘De kracht van verhalen’ is een uitgelezen kans om een podcast van te maken en zo samen die kracht van verhalen te beleven.

Aflevering 1: De kracht van verhalen

In de eerste aflevering gaan we terug naar het begin: hoe komt een Bibliotheekplaza tot stand? Welke rol speelt de locatie? En wat is de kracht van verhalen?

Linkjes uit de podcast

Aflevering 2: Bibliotheekplaza: wat een verhaal!

De tweede aflevering speelt zich af tijdens Bibliotheekplaza in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) waarin sprekers en bezoekers aan het woord komen.

Aflevering 3: De bibliotheek als schatkamer van verhalen

De kracht van verhalen uit de bibliotheek, dat is waar de derde aflevering van de podcast-reeks rondom Bibliotheekplaza over gaat. In deze laatste aflevering komen drie verhalenvertellers uit de bibliotheek aan het woord. Annika van Vleuten, bibliotheekmedewerker en auteur van het boek HieperdeBIEB Hoera, vertelt over haar belevenissen in de bibliotheek. Kelly de Ruiter neemt je mee naar de gevangenis in Lelystad waar zij als bibliotheekmedewerker werkzaam was en bijzondere en spannende ervaringen opdeed. En Mike Warners, programmamaker bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland, vertelt over het Meemaakpodium en de kracht van verhalen.  

Linkjes uit de podcast

  • Lees meer over het Meemaakpodium van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
  • Lees meer over het boek: HieperdeBIEB Hoera!
  • Lees meer over kansen voor meer samenwerking tussen openbare bibliotheken en gevangenissen