Coaching voor collectiespecialisten

Collectie HR en vrijwilligers Automatisering Project
Gepubliceerd op 30 november 2023

Vaak ontbreekt een interne sparringspartner voor de collectiespecialist, terwijl overleg de specialist juist weer verder op weg kan helpen. Daarom biedt Probiblio nu ook individuele coachingsgesprekken voor collectiespecialisten aan.

Startdatum:
Vanaf februari kunnen verzoeken voor coaching worden aangevraagd
Doorlooptijd:
Looptijd van februari tot december 2024
Tijdsinvestering:
10 uur (6 uur gesprek + 4 uur voorbereiding) op jaarbasis.
Kosten:
150,- voor drie gesprekken
Aantal deelnemers:
Er is plek voor 7 bibliotheken in dit project.

“Hoe vul ik mijn rol als collectiespecialist in de maatschappelijk-educatieve bibliotheek in?” “Hoe leg ik verbinding met andere afdelingen, en hoe maak ik de impact van de collectie inzichtelijk?” Dit zijn vragen waar veel collectiespecialisten mee rondlopen.

Met de inschrijving in dit project ‘koop’ je een strippenkaart van 3 gesprekken, die je verspreid over het jaar in kunt zetten. In overleg met de coach maak je de afspraken.

De vragen in de coachingsgesprekken kunnen zowel gaan over het gebruik en de impact van de collectie, als over praktische zaken rondom het collectioneerproces of het gebruik van data uit Wise. Afhankelijk van de vragen zetten wij een adviseur met passende expertise in. Doel van de gesprekken is het identificeren van het probleem en het gezamenlijk formuleren van de volgende stap, zodat de collectiespecialist weer vol vertrouwen aan het werk kan.