Werktraject Herijking samenwerking onderwijs

Project Educatie Strategie en beleid
Gepubliceerd op 17 oktober 2023

Vraag je je af of jullie educatieteam toekomstbestendig is? In dit traject kijken we naar alle ontwikkelingen die van invloed zijn op de structurele samenwerking met het onderwijs (po, vo) en kinderopvang. Waarom werk je eigenlijk samen, hoe kunnen we dat beter organiseren, wat is er nodig en wat ga je vervolgens vooral wel en niet meer doen?

Doorlooptijd:
Looptijd van januari tot december 2024.
Locatie:
Probiblio kantoor of de bibliotheek
Tijdsinvestering:
25 uur per deelnemend teamlid op jaarbasis (minimaal 3 deelnemers uit strategisch, tactisch en operationele laag per bibliotheek)
Kosten:
Geen
Aantal deelnemers:
Er is plek voor 4 bibliotheken in dit project.

Educatieteams zijn in de afgelopen jaren erg gegroeid. 2024 kan het moment zijn om samen eens goed te kijken naar de samenwerking met het onderwijs op het gebied van taal & digitaal en te herijken. Wat doen we allemaal voor deze doelgroepen en welke verbindingen kunnen we maken met gezinsaanpak, programmering jeugd, etc.

In vier sessies bespreken we waar het team nu staat en creëren we duidelijkheid over de doorontwikkeling en de verandering die jullie in gang willen zetten om te komen tot een mooi plan over de gewenste samenwerking in de komende jaren.

Voor wie?

Educatiespecialisten