Projecten

Samen met bibliotheken ontwikkelt Probiblio innovaties voor lokale bibliotheken. Dit is één van de taken van de provinciale ondersteuningsorganisatie. Landelijk is afgesproken de innovatiekracht van de openbare bibliotheeksector te focussen. Probiblio sluit met de projecten aan bij deze vier prioriteiten:

 

1.       Jeugd en onderwijs

Bibliotheken zijn dé partners van het onderwijs, en daarmee van alle kinderen tussen 0 en 18 jaar. Als doorgewinterde reisleiders gidsen ze hen door een bont lees-, media- en taallandschap. Dat is een mooie taak, maar ook reisleiders kunnen soms best wat steun gebruiken. 

Bekijk onze projecten binnen deze prioriteit

 

 

2.  Participatie en zelfredzaamheid

De wereld barst uit zijn voegen van informatie. Elke dag komen daar beelden en nieuwsberichten bij – op internet en tv, in kranten en in boeken. Daarnaast wordt er steeds vaker van je verwacht goed om te kunnen gaan met al deze data. Als volleerd schaatsers zwieren we langs beelden en teksten, kiezen de goede afslag en mijden de zwakke plekken. Toch?

Bekijk onze projecten binnen deze prioriteit

     

3.       Persoonlijke ontwikkeling

Een mens stopt nooit met leren. Dat is een waarheid als een koe, maar in de praktijk raakt leren al snel op de achtergrond. Waar doe je dat? En wie kan je daarin onafhankelijk en breed georiënteerd gidsen? Laten wij nou het antwoord weten…

Bekijk onze projecten binnen deze prioriteit

 

4.       Verandering en verbreding klassieke bibliotheek in het netwerk

De ‘Klassieke Bibliotheek’ klinkt bijna als een statige heer op krakende vloeren, met een pijp in de mond en de Odyssee in de hand. Maar wij weten wel beter. Want ook de Klassieke Bibliotheek is een kind van deze tijd. Welkom bij de nieuwe klassieken! 

Bekijk onze projecten binnen deze prioriteit