QR-codes in de bibliotheek: meld je aan voor de pilot en denk mee

Nieuws Automatisering
Gepubliceerd op 20 december 2022

QR-codes maken digitale bibliotheekcollectie voor iedereen toegankelijker. Hoe precies, dat onderzoeken bibliotheken, POI’s, SPN en de KB in het project Fieldlab fysiek-digitaal. Bibliotheken kunnen zich aanmelden om in 2023 deel te nemen aan een pilot en te sparren.

In 2022 startte het landelijke programma Fieldlab fysiek-digitaal vanuit de Netwerkagenda. Onderdeel hiervan is het QR-codeproject dat in 2023 meer vorm krijgt. In het project draaien bibliotheken uit het hele land pilots om (lokale) toepassingen voor QR-codes in relatie tot het digitaal aanbod te onderzoeken en te testen met gebruikers. Ze krijgen hierbij ondersteuning van een projectgroep van de KB en SPN, in samenwerking met de POI’s. Er hebben zich al meerdere bibliotheken aangemeld met allerlei creatieve ideeën om met QR-codes aan de slag te gaan.

Meld je aan voor de pilot

Begint het bij jou te bruisen van ideeën en wil je met een pilot meedoen aan het QR-project? Meld je dan uiterlijk 17 januari 2023 aan door het formulier in te vullen. Je hoeft nu nog niet op alle vragen een duidelijk antwoord te hebben, maar denk er alvast over na. Bibliotheken krijgen in januari bericht over hun deelname. Deelnemers nodigen we uit voor een kick-off op 16 februari in Utrecht.

De uitvoering van het gehele project loopt tot 31 december 2023. Daarna vindt de evaluatie en opschaling plaats.