Traineeship Openbare Bibliotheken van start

Nieuws
Gepubliceerd op 23 mei 2022

Probiblio heeft het traineeship Openbare Bibliotheken gelanceerd. Trainees komen in dienst bij Probiblio, maar worden fulltime ingezet bij de Openbare Bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Ze krijgen direct een contract voor de duur van 2 jaar, waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot onderscheidende specialisten in de bibliotheeksector.

“Help je meebouwen aan de bibliotheek van de toekomst? Ben jij klaar voor het echte werk, maar nog lang niet uitgeleerd? Ben je ondernemend, ambitieus en maatschappelijk geïnteresseerd? Dan is het traineeship Openbare Bibliotheken iets voor jou!”

We zoeken mensen met een HBO- of WO-diploma in één van de volgende richtingen: organisatiekunde, innovatie, financieel, procesmanagement, AI en marketing. In 2 jaar tijd voeren de trainees 3 opdrachten uit bij verschillende bibliotheken. De opdrachten komen niet zomaar uit de lucht vallen, maar hebben direct effect op de maatschappelijke opgaven waar de bibliotheken met elkaar voor staan. Te weten; laaggeletterdheid, digitale inclusie en leven lang ontwikkelen. De trainees dragen zo direct bij aan het bouwen van de bibliotheken van de toekomst.

Opleiding en ontwikkeling

Een coach van Probiblio en een mentor van de bibliotheek begeleiden de trainee bij het uitvoeren van de opdracht. De trainee heeft regelmatig gesprekken over de inhoud en de voortgang van de opdracht. Verder gaan de trainees stevig aan de slag met hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een keer in de 2 weken hebben ze een dag training op het gebied van vakkennis, persoonlijk leiderschap, effectief communiceren, optimaal samenwerken en het vergroten van impact.

Sollicatieprocedure

De sollicitatieprocedure loopt via BMC Werving en Selectie. Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie, die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. De deadline voor het aanleveren van een cv en een motivatiebrief is 24 juni 2022.