Kinderboekenweek Bibliotheekprogramma 2017

Kinderboekenweek Bibliotheekprogramma 2017

‘Er was eens een jongen die niets griezelig vond. Wanneer anderen kippenvel kregen van enge verhalen, begreep hij niet wat daar eng aan was. Als mensen hem vroegen wat hij wilde leren om later zijn geld mee te verdienen, zei hij: ‘Ik wil wel leren griezelen.’* 

Karen Bertrams - Jeugd & onderwijs

Karen Bertrams

Heb je vragen?
Neem contact op met Karen Bertrams
Neem contact op

Meer informatie

Leren om lekker te griezelen! Het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek (t/m Halloween) is gebaseerd op het sprookje *De jongen die op reis ging om het griezelen te leren van de gebroeders Grimm. Laat kinderen kennismaken met hun eigen gevoeligheid tijdens de kant en klare groepsbezoeken voor kleuters (1/2) en versies voor groepen 3/4, 5/6 en 7/8. Met de GRRRIEZELBIEB-programma’s ervaren de kinderen, net als de jongen in het sprookje, wat ze wel én niet griezelig vinden.

Kleuters werken in een bezoek van 45 minuten aan een Dapperheidsdiploma bij Dit is een boek vol monsters van Guido van Genechten. Met voorleestips voor thuis. Voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 is er de GRRRIEZELBIEB, een mysterieus uitziende doos, waaruit voorwerpen komen die verwijzen naar spannende boeken (5 titels per groep) waaraan nog spannendere opdrachten verbonden zijn. Aan het eind van het bezoek zijn alle kinderen toegetreden tot het GRRRIEZELGILDE en weten ze welk griezeltype ze zijn.  

Het programma wordt kant- en klaar aangeboden, maar biedt wel keuzemogelijkheden in opdrachten en uitvoering. Het programma is hierdoor gemakkelijk in te zetten en eventueel aan te passen naar wens. Alle boektitels zijn verkrijgbaar, gedeeltelijk kerntitels en klassieken. Vormgeving www.barbaramulderink.nl 

Wie durven in het duister van de GRRRIEZELBIEB te tasten? Wie durven te kijken, te luisteren én al dat griezeligs te lezen? Wie treden er toe tot het GRRRIEZELGILDE? Bestel hier de programma’s en materialen met het bestelformulier.

Het prachtig vormgegeven programma bevat:

  • Lesbrief en ideeëngenerator
  • Workshop opzet voor leesconsulenten en leerkrachten
  • Een PowerPoint voor alle groepen; 1/2, 3/4, 5/6, 7/8 
  • Een teaser-, introductie- en afsluitende video
  • 1 zwarte doos met materialen (simpel te kopiëren voor eigen locaties)
  • PDF van Dapperheidsdiploma en GRRRIEZELGILDE; '(ik) Durf te lezen document'
  • Durf te lezen plaktattoos; setje van 30 stuks

Met dit programma heb je als Bibliotheek alles in huis voor spannende groepsbezoeken tijdens en na de Kinderboekenweek. Enthousiasmeer kinderen, ouders en leerkrachten en ervaar hoe leuk griezelen is, op school of in de Bibliotheek! 

EXTRA: Samen met bibliotheek Westland werken we aan een extra interactieve dimensie bij dit programma met Virtual en Augmented reality. Als dat lukt wordt deze variant bij het uitleveren automatisch ook aangeleverd. 

De Christelijke Kinderboekenweek voorziet in een eigen variant op het griezelthema'

Bestellen

Bestellen van het programma kan t/m 14 oktober 2017. Toegang voor de Sneak Preview is gratis als het programma voor 15 juni 2017 besteld wordt!

  • € 135,- voor bibliotheken in Noord- en Zuid Holland
  • € 170,- voor bibliotheken uit overige provincies

Prijzen zijn inclusief de zwarte doos met voorwerpen, een setje van dertig plaktattoos, een set griezelstickers voor de GRRRIEZELBIEB-doos.

Extra te bestellen per groep

Aanvullende sets van 30 plaktattoos á € 5,00 en extra sets griezelstickers voor het decoreren van extra zwarte dozen.
Dit kost € 5,00 per doos. N.b. De bibliotheek voorziet zelf in extra zwarte dozen per uitvoeringslocatie.

Uitleveren

Vanaf 1 juli 2017 worden alle bestanden en materialen verstuurd naar het (mail)adres van de besteller.  

SNEAK PREVIEW voor een optimale voorbereiding

Durf jij in het duister van de GRRRIEZELBIEB te tasten? En wil jij als één van de eersten toetreden tot het GRRRIEZELGILDE? Blok alvast donderdagmiddag 29 juni 2017 in je agenda voor de Sneak Preview! Dan ben je helemaal klaar voor het Kinderboekenweek-thema van 2017. Gratis voor bibliotheken die het programma voor 15 juni bestellen! De locatie wordt nog bekendgemaakt.

Toegang: € 25.- voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 50,- voor bibliotheken uit overige provincies. Gratis voor bibliotheken die het programma bestellen, max. 2 personen per bibliotheek. 

Foto: Creatief team Bibliotheken Westland, Den Haag, Zuid-Hollandse Delta, ProBiblio.  

Prezi Bekroonde Kinderboeken van 2017

Presenteer de beste vangst van 2017 met deze interactieve Prezi. Met beelden van de boeken en korte teksten bij de Griffels, Penselen & Paletten en Vlag en Wimpels. Voor presentaties aan eigen teams, publiek, leerkrachten en te gebruiken voor narrow casting.

De presentatie bestaat uit een algemene Prezi met alle titels en drie versies voor onder- midden en bovenbouw. Naar eigen inzicht aan te passen. Met een leuke quiz voor een betrokken publiek!

Klik hier voor de quiz van 2016!

De link naar de Prezi ontvang je 1 september 2017. 

Meer informatie

Karen Bertrams kbertrams@probiblio.nl | Stephanie de Kruif sdekruif@probiblio.nl

Meer weten?

Bel of mail Karen Bertrams!
Onze expert op het gebied van Kinderboekenweek Bibliotheekprogramma 2017

Karen Bertrams

Karen Bertrams

06 24 55 63 81

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.