Bestel nu het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek 2024

Nieuws
Gepubliceerd op 26 februari 2024

Stap binnen in een wereld vol avontuur en eigenwijze ontdekkingen tijdens de Kinderboekenweek 2024. Met ons bibliotheekprogramma ‘Biebrebellen’ worden kinderen tussen 6 en 12 jaar uitgedaagd om aan de hand van hun favoriete eigenwijze kinderboekpersonages hun rebelse superkrachten te ontdekken en te omarmen. Bestel het programma, en zet de online sneak preview van 15 april alvast in je agenda.

Van 2 tot en met 13 oktober 2024 is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar: Lekker Eigenwijs! Hoe kun je dit beter vieren dan met ons eigenzinnige bibliotheekprogramma? Het programma bestaat uit het Biebrebellenspel (een uitvouwbare A2 met uitdagende invulopdrachten), een programmabeschrijving voor groepsbezoeken voor de middenbouw en/of bovenbouw, en verrassende promotiematerialen. Maar dat is nog niet alles: kies ervoor om het programma uit te breiden met een eigenwijze citaten stickerspeurtocht en bieb rebellen plaktattoos om weg te geven.

Meteen bestellen?

Bestel nu het bibliotheekprogramma ‘Biebrebellen’ voor de Kinderboekenweek 2024 en zet de online sneak preview op 15 april alvast in je agenda voor een eigenwijs voorproefje.

Bestel het programma en het drukwerk vóór 31 mei 2024. Nabestellen kan tegen 10% extra kosten.

Biebrebellenspel

In iedereen schuilt een sprankje rebelsheid, een kracht die je uniek maakt en jouw verhaal vertelt. Met het Biebrebellenspel gaan kinderen op ontdekkingsreis met moedige kinderboekhelden zoals de NEEhoorn, Wonka en de Dappere Ridster. Op spelende wijze vinden zij hun eigen pad naar hun grote of kleine rebelse superkrachten. Terwijl ze de opdrachten uitvoeren, komen ze tot het besef van hun talenten en bouwen ze hun eigen rebelse club op. Dit spel is vormgegeven op een handig uitvouwbaar A2-formaat met invulopdrachten.

Kosten

De kosten van het bibliotheekprogramma ‘Biebrebellen’ voor de Kinderboekenweek 2024 zijn: € 155,00 voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 185,00 voor overige bibliotheken. Daarvoor krijg je het digitale programma en 1x het Biebrebellenspel pakket (a 30 stuks).

Inhoud (digitale) programma

  • Programmabeschrijving voor een groepsbezoek voor groep 6/7. Makkelijk aan te passen voor groep 4/5 of groep 7/8.
  • Playlist met De Waanzinnige Podcast-afleveringen over het thema ‘Lekker Eigenwijs’, met bijbehorende lesbrieven.
  • Boekenlijst thema ‘Lekker Eigenwijs’ door de collectionista’s van Probiblio.
  • PowerPoint-presentatie van de Bekroonde Kinderboeken: Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels 2024.
  • Communicatietoolkit Kinderboekenweek met beeldmateriaal en teksten van Rijnbrink (landelijk aangeboden) met een rebelse aanvulling vanuit Probiblio.

Extra drukwerk bij te bestellen (via hetzelfde bestelformulier):

Prijzen exclusief verzendkosten per afleveradres. Vul op het bestelformulier het aantal sets in. Alleen te bestellen als de bibliotheekorganisatie ook het bibliotheekprogramma besteld. Prijzen exclusief verzendkosten per afleveradres.

  • Biebrebellenspel pakket: 30 stuks uitvouwbare A2 met invulbare opdrachten full colour: € 8,00.
  • Stickerspeurtocht in de bieb met eigenwijze citaten: € 65,00. Herplaatsbare A3-stickers voor in de vestigingen op vloeren, ramen, deuren of kasten. Inclusief vragenlijsten en antwoordvellen die zelf geprint kunnen worden.
  • 30 plaktattoos: € 8,00. Naar keuze te gebruiken bij het Biebrebellenspel, groepsbezoek en als beloning voor losse bezoekers die de stickerspeurtocht maken.

Wanneer kun je wat verwachten?

  • Drukwerk en digitale materialen: juli 2024
  • PowerPoint Bekroonde Kinderboeken – Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels 2024 volgt zo snel mogelijk (ivm embargo CPNB)

Sneak Preview terugkijken

Bekijk hier de Sneak Preview van 15 april terug. Maak hierin kennis met het programma of lees de presentatie terug (link volgt).

Uitnodiging: Kom je ook gezellig met je collega’s naar Circus Rebellio?

Wil jouw bibliotheek een inspiratieavond over de Kinderboekenweek voor leerkrachten organiseren? Bibliotheken de Boekenberg en de Zuid-Hollandse Delta geven op woensdag 19 juni in het theater van Bibliotheek Rotterdam​ een kick-off van hun theatershow en de masterclass die zij ook voor jouw bibliotheek kunnen verzorgen. Wil je erbij zijn? Geef je op via www.lezenenleren.nl/kbw

Bekijk alvast de promovideo.


Beeldmateriaal nu al gebruiken?

Gebruik deze afbeeldingen voor de aankondiging van het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek 2024.

Logo en banner met twee lachende jongetjes van het Bibliotheekprogramma voor de kinderboekenweek

Logo en banner met twee lachende jongetjes van het Bibliotheekprogramma voor de kinderboekenweek

Beeld: www.barbaramulderink.nl 
Productie: Bibliotheek Eemland en Probiblio. In samenwerking met Bibliotheek de Boekenberg en De Waanzinnige Podcast