Sushisessie Digitale geletterdheid en de Bibliotheek op school

Event
Gepubliceerd op 02 november 2023

In de structurele samenwerking met kinderopvang en onderwijs is er veel aandacht voor leesbevordering, maar hoe kunnen we ook strategisch samen werken aan de integratie (en de kerndoelen) van digitale geletterdheid? Wat hebben we landelijk afgesproken binnen de Netwerkagenda en hoe doen andere bibliotheken dit? Beleid, visie en kwaliteit zijn de sleutelwoorden voor deze middag

Datum:
09 januari 2024
Tijd:
14:00 – 19:00
Locatie:
Probiblio, Spicalaan 55, 2132 JG Hoofddorp
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies
Aantal deelnemers:
Max. 30 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 15 december 2023

Tijdens de sushisessie 2024 praten we managers en teamleiders educatie bij en wisselen we ervaringen uit hoe je naast taal ook ‘digitaal’ aandacht kunt geven in de gezinsaanpak, BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school.
Na afloop is er sushi zodat je nà de file naar huis kunt.

Voor wie?

Managers en teamleiders educatie

Programma

 • Welkom
 • Toelichting Netwerkagenda opgaven 1 en 2 (vanuit koersgroep)
 • Keynote integratie taal & digitaal
 • Discussie en uitwisseling in 3 sessies
  Sessie 1: Taal & digitaal in de gezinsaanpak (thuisbetrokkenheid)
  Sessie 2: Maak kennis met het Visiespel digitale geletterdheid (po) van SLO
  Sessie 3: Digitaal burgerschap en het onderwijs (vo, mbo), een kans voor de bibliotheek?
 • Sushi

 

 

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 15 december 2023. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is alleen bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland.