Provinciale Netwerkbijeenkomst Noord-Holland

Event
Gepubliceerd op 14 september 2023

Samen met de provincie Noord-Holland nodigen we gemeenten en bibliotheken uit voor de 2e provinciale netwerkbijeenkomst in Noord-Holland op donderdag 19 oktober 2023. Doel is stil te staan bij een actueel thema en zo de samenwerkingsverbanden tussen gemeenten en bibliotheken te verstevigen.

Datum:
19 oktober 2023
Tijd:
09:00 – 13:00
Locatie:
Bibliotheek Zuid-Kennemerland, locatie Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32, Haarlem
Kosten:
Kosteloos
Deadline:
Inschrijven vóór 5 oktober

Het thema van dit jaar is ‘Samen werken aan verduurzaming van de bibliotheek’. Duurzaamheid staat hoog op de agenda van veel gemeentes en provincies. Ook bibliotheken kunnen actief bijdragen aan een duurzamere maatschappij. Hoe kunnen bibliotheken en gemeenten hierin zo goed mogelijk samenwerken?

Samen gaan we op zoek naar antwoord op de vragen:

  • Wat speelt er bijvoorbeeld als het gaat om verduurzaming van bibliotheekpanden, vaak gehuurd van de gemeente?
  • Hoe nemen gemeentes bibliotheken mee in de wet- en regelgeving, gemeentelijke plannen en subsidies op het gebied van duurzaamheid?
  • En welke kansen bieden andere programma’s om te verduurzamen?

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor wethouders, gemeente-ambtenaren, bibliotheekdirecteuren, MT-leden en relevante domeinspecialisten uit de bibliotheek.

Programma

9.00 uur  Inloop

9.30 uur  Opening door presentator Joost Hoebink en Frans Bergfeld, directeur-bestuurder Probiblio. Hierna geeft Babette Porcelijn een lezing over verborgen impact.

Babette Porcelijn

In deze lezing geeft auteur Babette Porcelijn inzichten over duurzaamheid en praktische handvatten voor een duurzaam leven, zowel thuis als op het werk. Ze onthult de ‘verborgen impact’ van onze keuzes en toont hoe we individueel en organisatorisch duurzaamheid effectief kunnen verbeteren. Doe alvast de test naar jouw verborgen impact!

Vervolgens geven wethouders en bibliotheekdirecteuren hun visie op het thema en gaan zij met elkaar in gesprek onder leiding van presentator Joost Hoebink.

12.00 uur  Lunch en netwerken

Meer informatie

Ben je benieuwd wat deze bijeenkomst je kan brengen?
Lees de terugblik op de Netwerkbijeenkomst Noord-Holland 2022