Boekpromotievlogs – DO or DONT

Blog
Gepubliceerd op 03 april 2017

Ben jij ook wel eens uren op zoek naar enthousiasmerende boekpromotiefilmpjes? En vind jij dat het huidige aanbod wel wat aanvulling kan gebruiken? Reageer dan op het idee voor boekpromotievlogs: korte, vlogs waarin steeds één boek centraal staat. Enthousiasmerend, nieuwsgierig makend, op een vlotte manier gepresenteerd door steeds dezelfde vlogger. DO or DON’T? 

Boekpromotie met vlogs

Het plan is om vijf conceptvlogs te maken waarin steeds één boek centraal staat. Door videobewerking zijn de filmpjes vlot en hebben passende toevoegingen van animaties, plaatjes, grapjes en muziek. De vlogs krijgen een vast gezicht om de herkenbaarheid te vergroten, een terugkerende opbouw om de kwaliteit te waarborgen en commitment te creëren bij de doelgroep. 

Doelen:

  • Kinderen nieuwsgierig maken naar boeken en lezen en leesplezier bevorderen.
  • Leesconsulenten (en leerkrachten) ondersteunen/ontlasten in hun boekpromotieactiviteiten (tijdsbesparing?).
  • Digitaal aanbod voor bibliotheken uitbreiden.

Waar te vinden?

De vlogs zijn gemakkelijk te vinden op YouTube, een website of portal en social media kanalen. In de toekomst kunnen de vlogs ook, bij technische haalbaarheid, gekoppeld worden aan de catalogus. 

Vraag aan de Bibliotheek

Graag vragen we alle bibliotheken om te reageren op dit idee. Heeft het waarde voor jouw organisatie of functie? Waarom wel/niet? Heb je ideeën over de inhoud? Ben je enthousiast en weet je misschien al een pakkende naam voor de vlogs? Momenteel staat er een conceptversie van een vlog online. Deze is te bekijken via deze Facebookpagina (geen Facebook? Vraag de vlog op via onderstaand mailadres). 

Hoe verder?

Alle reacties worden verzameld, er wordt een inschatting van de tijdsinvestering gemaakt en op basis van deze resultaten wordt de keuze gemaakt om door te gaan met ontwikkelen of niet. Een groot deel van deze afweging hangt af van de reacties van bibliotheken. 

Do or don`t? Laat het weten door antwoord te geven op bovenstaande vragen en mail dit naar sdekruif@probiblio.nl. Alvast bedankt!