Bibliotheekplaza

Dienst
Gepubliceerd op 30 augustus 2023

Bibliotheekplaza is al 20 jaar hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals, georganiseerd door Probiblio. Een inspirerend en verrassend congres voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van bibliotheken. Je doet tijdens de dag inspiratie op van buiten de branche en ontmoet collega’s uit het land.

Elk jaar staat een thema centraal. Binnen dat thema zoeken we naar relevante sprekers die de bezoeker inspireren en motiveren. Ieder voorjaar volgt ‘Plaza in praktijk’ Bibliotheekplaza op. Op deze dag duiken we dieper in het thema en maken we het onderwerp praktisch voor jouw dagelijkse werk in de bibliotheek.

2023: De kracht van verhalen

Dit jaar lieten we ons verbinden door de Kracht van verhalen. Bij een bibliotheek werk je in een schatkamer van verhalen. Verhalen die inspireren, motiveren, vermaken, informeren, onderwijzen en emotioneren. Dat is de kracht van verhalen en tijdens Bibliotheekplaza 2023 ontdekten we hoe we hiermee sterk(er) voor de dag komen.

Lees/bekijk de terugblik

Vervolg Bibliotheekplaza: Plaza in Praktijk, 11 april 2024

Wij zijn nog niet klaar met dit inspirerende thema. Jij toch ook niet? Kom dan naar Plaza in praktijk op 11 april 2024. Het is een praktisch vervolg om met de inzichten van Bibliotheekplaza aan het werk te gaan. Je gaat naar huis met concrete handvatten die je direct in de bibliotheek kunt toepassen. Ook als je niet aanwezig was op Bibliotheekplaza kan deze dag heel relevant zijn. Deze bijeenkomst is alleen voor bibliotheekmedewerkers uit Noord- en Zuid-Holland.

Thema’s voorgaande edities:

2022: Virtual wordt steeds meer reality, Waar ligt de grens?
2021: Uitzicht/Inzicht
2020: De kracht van samenwerken
2019: Tot straks in 2030
2018: Is de kloof te dichten?
2017: Expeditie Bibliotheekplaza

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de Bibliotheekplaza mailings:

Alles over

11 apr
Event

Plaza in praktijk

Programmering
Podcast

Podcasts Bibliotheekplaza

Basisvaardigheden
Educatie
Programmering
Collectie
Publieksservice
Nieuws

Programma Bibliotheekplaza 2023

Nieuws

Terugblik Bibliotheekplaza 2022: Benut technologie en omarm menselijkheid

Nieuws

Terugblik Plaza in praktijk: de bibliotheek houdt zich staande in het digitale landschap

Nieuws

De inzichten van Bibliotheekplaza 2021