BoekToer

Dienst Educatie Collectie
Gepubliceerd op 30 augustus 2023

Een bibliotheek kan niet altijd de optimale collectie aan een school bieden. Bijvoorbeeld als je eigen collectie te beperkt is of de samenstelling teveel tijd kost. Probiblio’s BoekToer is de ideale aanvulling op de schoolbibliotheek, zorgvuldig samengesteld door onze collectiespecialisten.

Onze vaste collectiepakketten van 40 leesboeken en onderwerpcollecties zijn perfect voor schoolbibliotheken of thematisch gebruik in de klas. De pakketten zijn afgestemd op de leesinteresses van basisschoolleerlingen en worden kant-en-klaar aangeleverd. Je kiest zelf hoelang de boeken geleend worden – een heel jaar of slechts 8 weken. En als je ook gebruikmaakt van schoolWise, hoef je de boeken niet eens meer in te voeren. Voor de allerkleinsten in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er BoekToertjes: compacte themacollecties van 15 boeken over herkenbare onderwerpen.

“Wij kozen voor Probiblio’s BoekToer vanwege het gemak. Zelf hebben we geen tijd om collecties voor scholen samen te stellen. We zochten daarom collecties die goed, snel en betaalbaar zijn. Met BoekToer hebben we die gevonden. Ik had het zelf niet beter kunnen doen!”
Ronald van Ham

Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse

De kosten

  • BoekToer 8 weken: € 43 per collectie
  • BoekToer 12 maanden: € 129 per collectie
  • BoekToertje 8 weken: € 32 per collectie
  • BoekToertje 12 maanden: € 96,50 per collectie

Deze prijzen zijn voor 2024. Hoe en of bibliotheken dit doorberekenen aan scholen/kinderopvang, kan de bibliotheek zelf bepalen.  Voor scholen: informeer bij jouw bibliotheek op welke wijze het tarief aan de school wordt doorberekend. Minimaal drie weken van tevoren aanvragen.

Alles over BoekToer

Publicatie
Educatie
Collectie

Meertalige BoekToer-collecties

Toolkit
Educatie
Marketing

Communicatietoolkit BoekToer

Blog
Primair onderwijs
Basisvaardigheden
Educatie

Meertaligheid op school en in de kinderopvang – zo doe je dat

Publicatie
Educatie

Teruglezen: Theeducatie voor leesconsulenten

Blog
Interview
Praktijkvoorbeeld
Educatie
Basisvaardigheden

Meertalige BoekToer-collecties: ‘Als kinderen hun eigen taal horen gaan ze stralen!’

Blog
Educatie
Basisvaardigheden

Meertalige collecties: bezint eer ge begint!