Extra module personeel in e-learning Diversiteit en Inclusie voor werving en selectie

Nieuws
Gepubliceerd op 13 september 2022

Steeds meer bibliotheken gaan actief aan de slag met diversiteit en inclusie binnen hun werving- en selectieprocedures. Dit is goed nieuws, want uit onderzoek blijkt dat diversiteit en inclusie een positieve invloed heeft op de prestaties van de organisatie. Maar waar begin je als bibliotheek? Hoe kun je het verschil maken? Speciaal voor medewerkers van bibliotheken is er nu een extra module binnen de e-learning over diversiteit en inclusie, die gaat over divers en inclusief werven en selecteren, en de inclusieve organisatie.

Deze e-learning geeft je handvatten en tips hoe je inclusief kunt werven en selecteren. Waarom is het belangrijk dat teams divers zijn samengesteld? Hoe schrijf je een goede vacaturetekst? Wat zijn de valkuilen waar je op moet letten? En wat kun je bijvoorbeeld doen om divers personeel te behouden en/of door te laten stromen? Je leert aan de hand van oefeningen, filmpjes en theorie van alles over het onderwerp diversiteit en inclusie en wat jij hier als bibliotheek mee kunt.

Let op: je haalt het meeste uit deze module als je ook module 1 (Wat is diversiteit en inclusie?) en module 2 (Bewustwording en stereotypen) hebt gevolgd.