Nationale voorleeswedstrijden 2023 van start

Nieuws Educatie
Gepubliceerd op 12 oktober 2022

Probiblio organiseert ook in 2023 in samenwerking met bibliotheken, scholen en Stichting Lezen de voorrondes van de voorleeswedstrijden. De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8; Read2Me! voor brugklassers en de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabostudenten. Promoot deze voorleeswedstrijden bij jouw lokale scholen!

Read2Me!

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee (voor het 11e jaar) het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen. Aanmelding en deelname verloopt via de bibliotheken: zij kunnen het aantal scholen en klassen tot 30 oktober 2022 doorgeven aan voorleeswedstrijd@probiblio.nl

De provinciale finale in Noord-Holland is op 22 maart 2023 in Amsterdam; de provinciale finale in Zuid-Holland op 24 maart 2023 in Rotterdam.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Dit jaar bestaat de campagne 30 jaar. Momenteel vinden de schoolrondes plaats. Scholen kunnen hun schoolwinnaars voor De Nationale Voorleeswedstrijd aanmelden tot 12 december 2022 via de website www.voorleeswedstrijd.nl. De provinciale finale in Noord-Holland is op 5 april 2023 in Amsterdam; de provinciale finale in Zuid-Holland op 19 april in Rotterdam.

Pabo Voorleeswedstrijd

In samenwerking met Stichting Lezen organiseren we voor de 12e keer de Pabo Voorleeswedstrijd voor studenten van de pabo. Alle pabo’s kunnen meedoen. Pabo’s kunnen zich tot 30 november 2022 aanmelden via de website www.pabovoorleeswedstrijd.nl. De provinciale finale voor Noord- en Zuid-Holland is op 21 april 2023 in Amsterdam.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur deze dan naar voorleeswedstrijd@probiblio.nl