BiebtoBieb verhuist – verhuis je mee?

BiebtoBieb verhuist – verhuis je mee?

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op 16 april wordt het vernieuwde Biebtobieb gelanceerd. Het online innovatie- en kennisplatform voor en door openbare bibliotheken, is geheel vernieuwd. Informatie is nu beter vindbaar, de groepen zijn opgeschoond en het platform is gebruiksvriendelijker.

Het nieuwe Biebtobieb is ingericht met zogenaamde knooppunten: thema’s die aansluiten bij de gezamenlijke Innovatie- en Actieagenda: Jeugd & Onderwijs, Participatie & Zelfredzaamheid, Persoonlijke ontwikkeling, Verandering & Verbreding van de klassieke bibliotheek, HR, Marketing. Drie pilotteams zijn al volledig ingericht op het platform: HR-netwerk, Jeugd & Onderwijs en Marketing. 

‘Dit is het ideale platform om kennis te halen, én te brengen’, aldus Jan Gommer, directeur van het Flevomeer Bibliotheek. ‘Neem de uitdaging aan, kom uit je eigen omge ving en werk met het nieuwe Biebtobieb.’

Aanmelden voor 16 april

Inmiddels hebben alle leden van het huidige Biebtobieb een uitnodiging voor het nieuwe platform gekregen, om een kijkje te nemen en hun groepen over te zetten. Om over te gaan naar het nieuwe platform, moet je een nieuw account aanmaken. Na 16 april vervallen namelijk het huidige platform en de bijbehorende accounts. Registreer je nieuwe account via deze link en vul je profiel aan (met foto) op het nieuwe Biebtobieb.

Makkelijker samenwerken en kennisdelen

Op het vernieuwde platform kun je makkelijker samenwerken en kennisdelen met andere bibliotheekprofessionals uit het hele land. Zo hoef je niet op verschillende plekken hetzelfde wiel uitvinden en weten we elkaar te vinden op expertise of interessegebied.


Let op: Het nieuwe platform is nog in ontwikkeling. De inrichting van het nieuwe Biebtobieb is nog niet definitief en zal daarom voor 16 april nog veranderen.

Heb je nog vragen? Plaats je vraag of opmerking in de Helpdesk (van het nieuwe Biebtobieb).

Meer nieuws